Budapest-Bamako Rally

2018.01.14. 16:10

Versenyben Afrikáért a székesfehérvári csapat

A 3110 kilométer hosszú európai szupermaratoni etap, a „lélekölő” végén a fekete kontinensen ver majd újból sátrat a székesfehérvári csapat.

A Varga Zsolt, Kósa József, Pécsi László alkotta fehérvári hármasra 8629 kilométernyi kihívás várt a XII. Budapest-Bamako Rali pénteki startját követően. A 73-as rajtszámot viselő 16 esztendős Land Rover eddig jól teljesítette a távot, a kontinens sztrádáit viszonylag magabiztosan, 100-110 km/ órás sebességgel abszolválta a korosodó jármű – számolt be a fejleményekről a feol.hu.

A túra kategóriában induló Vargáék kihagyták a számukra nem kötelező szlovéniai versenyfeladatokat az elején, és inkább az első napra betervezett 1200 kilométeres etapra összpontosítottak.

Nos, a Fejér megyei alakulat ezt a penzumot túl is teljesítette, hiszen a magyar fővárostól majd’ 2000 kilométerre lévő Barcelonáig hosszabb időre meg sem álltak. A katalán városig vezető út nem volt teljesen zökkenőmentes, egy alkalommal még az üzemanyaguk is kifogyott. A pihenő után egy 1100 km-es szakasz megtétele vár a társaságra, jelenleg az európai maratont lezáró marokkói Midelt városába induló kompra tartanak.

Borítókép: Tóth-Blum Dániel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!