Sztárvilág

2010.03.17. 09:47

Fanyalognak a kritikusok Webber új musicaljén

Megosztja az ítészeket Andrew Lloyd Webber legújabb alkotása. A legnagyobb problémájuk a musicallel maga a történet.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Megvolt a londoni világpremier, kritikus szemmel mérsékelt a siker.
[/caption]Csalódottan távozott a kritikusok egy része Az operaház fantomja című musicalklasszikus folytatásaként megszületett " target=_blank>Love Never Dies (A szerelem örök) című darab londoni világpremierjéről, mondván, Andrew Lloyd Webber legújabb alkotása csupán árnyéka a korábbi világsikernek. A darab tíz évvel Az operaház fantomja után veszi fel a történet fonalát. Párizs lenyűgöző és rejtélyes operaháza helyett azonban most a New York-i Coney Island híres vidámparkjába repíti a nézőket, ahol a fantom saját operaházat épített magának.

A londoni Adelphi színházban kedd este tartott világpremierről távozó ítészek egyik legnagyobb problémája maga a történet volt, amely sokak szerint valószínűtlen és nehezen követhető – vélte például a The New York Times. A The Times kritikusa szerint a darabból hiányzik az első részre jellemző feszültség, lélektani sötétség. Vannak olyanok is, akiket elbűvölt az új darab. A The Daily Telegraph kritikusát lebilincselték a romantikus melódiák, és szerinte Az operaház fantomja óta ez Webber legjobb munkája.

1986-os bemutatója óta egyébként mintegy százmillióan látták, és több mint ötmilliárd dolláros összbevételt hozott Az operaház fantomja. A művet 15 nyelvre fordították le, a lemezből pedig 40 millió példányt adtak el.

Forrás: Vasárnap Reggel 

További sztárhíreink >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!