Sztárvilág

2010.09.01. 11:46

Malek Miklós a kutyából is énekest csinál

Ifj. Malek Miklós Amerikában csinált karriert, a lemezek, amelyeken közreműködött, 15 millió példányban keltek el. Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Jennifer Lopez, Donna Summer vagy Anastacia.

NANA.HU

- Otthon állandóan zene szólt, anyám tanítványai énekeltek, apám zongorázott és hangszerelt. Előbb tudtam énekelni az aktuális táncdalokat, mint beszélni. Tizenkét éves koromban, az általános iskolában választottak ki gyerekszínésznek, nem a szüleim „nyomtak be”. Két esztendővel később már zenét is szereztem azokhoz a tévésorozatokhoz, amelyekben játszottam. Közben klasszikus zenét tanultam, először a Bartók konzervatóriumban, aztán a Zeneakadémián, mert apám is oda járt. Zongoraművész is lehettem volna, de a klasszikus zene nem hozott lázba. A diplomáig is sikerült jó pár arany- és platinalemezt szerezni, olyan előadókkal, mint a Hip-Hop Boyz, Csonka András, Erica C. & Robby D. vagy Roy és Ádám. Zenét szereztem, hangszereltem, producer voltam.

Jennifer Lopezzel kezdődött

- Mégis, ahogy megvolt a diploma, úgy döntöttem, Amerikában fogok szerencsét próbálni. Először Bostonban tanultam a Berklee College of Musicban, de két szemeszter után abbahagytam. Már a második szemeszterben megkértek, helyettesítsek pár órát, ami azt jelentette: ideje elkezdenem az élet iskoláját.

New Yorkba költöztem. Teljesen ismeretlenül küldtem egy faxot a BMG nemzetközi főnökének, közös ismerősünkre hivatkozva. Ő jókedvében fogadott. Megmutattam az akkori munkáimat, ő meg felvette a telefont, és másnap már a három legsikeresebb zenei céggel volt találkozóm. Az egyik zeneszerzőként le is szerződtetett. Attól kezdve az volt a dolgom, hogy az összes aktuális szupersztár lemezére írjak és hangszereljek dalokat. Az elsők között volt ezek közül Jennifer Lopez Love Don´t Cost A Thing című száma, amin zenészként és hangszerelőként is dolgoztam, 16 országban volt egyszerre a slágerlisták élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!