Vélem-én

2010.09.30. 17:52

A túlzott gólöröm ára

A labdarúgás nem élet vagy halál kérdése, sokkal több annál – vélik a világon mindenütt a rajongók.

Hanol Erzsébet

Egyesek szerint pedig nincs is annál szívszorítóbb, mint látni a kapust, amint a kapufának dőlve zokog. Na de ott a másik véglet, a gólöröm, amiről időnként kiderül, hogy igencsak balesetveszélyes tud leni.

Az egyik legismertebb eset Thierry Henry találkozása a szögletzászlóval. A francia olyan erővel vágódott neki a pályakelléknek, hogy az egy erőteljes fejbevágással viszonozta az üdvözlést. Perry Groves pedig azt igazolta, hogy még csak a gyepen sem kell lenni ahhoz, hogy gólörömmel vonja ki magát a mérkőzés további részéből. A cserejátékos ugyanis annyira megörült csapata találatának, hogy felpattant, majd ezzel a lendülettel beverte a fejét a kispad tetejébe, és eszméletét vesztette.

A legvéresebbre viszont nem is egy gól, hanem egy gólpasszöröm sikerült. Paulo Diegó ünneplés gyanánt felmászott a kerítésre, de a jegygyűrűje beakadt és ahogy leugrott az ujja fennmaradt a rácson. Az akciót a játékvezető sem nézte jó szemmel, és sárga lapot adott a játékosnak, mondván túlzott volt a gólöröm.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!