Vélem-én

2013.02.20. 12:26

Kamu kövek

Élelmes nép az orosz is. A múlt heti cseljabinszki „csillaghullás” után pár nappal egyesek már állítólagos meteoritdarabokat árulnak, jó pénzért.

Steinbach Zsolt

Élelmes nép az orosz is. A múlt heti cseljabinszki „csillaghullás” után pár nappal egyesek már állítólagos meteoritdarabokat árulnak, jó pénzért. Ám ez nemcsak azért baj, mert az űrből érkezett tárgyak állami tulajdonnak számítanak. Hanem, mert sokszor kamu kövekről, sima szélhámosságról van szó.

A kövek valódisága máshol is okozhat gondot. Nemrég a pancser magyar betörő lopott reményei szerint drágaköveket egy házból, de kiderült, hogy csak a tulajdonos néni gondosan gyűjtött epeköveit kaparintotta meg.
Akad más kő-hitelességi kérdés is minálunk: e honnak anyjai és atyjai nem egész két éve kétharmados többséggel egy „gránitszilárdságú” alap-dokumentumot alkottak. Azóta ezt a kikezdhetetlen, szuperkeménységű valamit ugyanazok immár negyedszer fogják módosítani. A magyar gránit porlik, mint a szikla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!