Interjú

2021.03.26. 06:55

A tanulásra koncentrál, de modellkedne is a megye Tündérszépe

Előrehozott érettségire készül, s közben a régóta űzött küzdősportot sem hanyagolja a Tündérszépek 2021 megyei győztese. A 18 éves, szekszárdi Katona Henrietta a felsőfokú tanulmányok mellett nem zárja ki, hogy kipróbálja magát a modell­szakmában.

Fekete László

Fotó: Mártonfai Dénes

– Amikor az interjú időpontját egyeztettük, azt kérte, hogy 15 óra után keressem telefonon. Miért?

– A szekszárdi I. Béla Gimnázium 11. A osztályos tanulója vagyok, és a digitális tanrendben ezen a napon eddig tartottak az óráim – mondta Katona Henrietta. – Médiaismeret tárgyból és angolból előrehozott érettségire készülök, utóbbiból pedig szeretnék a közeljövőben nyelvvizsgát is tenni.

– Miként boldogul az online oktatással?

– Rutinosnak mondanám magam, hiszen a középiskolákban már november óta így zajlik az oktatás. Azt hiszem, elég jól elboldogulok, csak az osztályközösség hiányzik.

– Egy egészen másfajta kihívást vállalt a Tündérszépekkel. Miért jelentkezett a szépségversenyünkre?

– Korábban részt vettem néhány fotózáson, amelyek megfelelő töltést és önbizalmat adtak, így amikor megláttam a Tündérszépek felhívását az interneten, a családommal egyeztetve eldöntöttem, hogy belevágok. Még nem voltam nagykorú, amikor beneveztem, a fotózás pedig éppen a 18. születésnapomra esett.

– Nem mindennapi ajándék lehetett…

– Az volt. Nagyon jól éreztem magam, a fotózás igazán remek hangulatban telt. A képek is nagyon szuperek lettek, nekem különösen az alkalmi ruhás felvételek tetszenek. A visszajelzések is határozottan pozitívak voltak, azt mondták, látszik az arcomon, hogy nagyon élveztem a fotózást.

– Az első szépségversenyén indult. Volt bármilyen elvárása önmagával szemben?

– Nem, de nem is ezért neveztem a versenyre. Csak tapasztalatot és élményt akartam szerezni. Épp ezért ért váratlanul, és okozott nagy örömet nekem és a családomnak egyaránt, hogy a zsűri döntése értelmében én lettem a megye tündérszépe.

Katona Henrietta a megye Tündérszépe 2021-ben.

– Mit gondol, mennyire volt erős a Tolna megyei mezőny?

– Szerintem mindenkinek más a szépségideálja: a családoknak, baráti társaságoknak a saját rokonuk, ismerősük a legszebb. Én ezúton szeretnék gratulálni minden lánynak! Azt gondolom ugyanis, hogy mindannyian nyertesek, hiszen egy színvonalas versenyben mérették meg magukat, és álltak helyt, amihez nem kevés bátorság és lelkierő is kellett.

– Végig követte a szavazást a TEOL.hu hírportálon?

– Igen, és meg kell mondanom, hogy lelkileg elég megterhelő volt a szavazók véleményének kiszolgáltatva lenni. Egyszer fenn, egyszer lenn…

– Mit gondol, lehet esélye a régiós versenyen is?

– Én már az eddigieket is váratlan és nagy sikerként élem meg. A regionális válogatón a három megye legszebb lányai méretnek meg, onnan az országos döntőbe jutni már csak a hab lenne a tortán.

– Érdekli a szépségipar, esetleg vannak tervei a modellszakmában?

– Mint a legtöbb korombeli lány, szeretek az internetről szépségtrükköket, praktikákat ellesni. Hogy mit hozhat a jövő? Elsődlegesen a továbbtanulásra koncentrálok, egyetemre szeretnék menni. Amennyiben egy komoly megkeresés érkezne, szívesen kipróbálnám a modellkedést is. Tudom, hogy ez egy kemény szakma, ám úgy gondolom, a sokéves küzdősportos múltam adott egyfajta önbizalmat, nemcsak testileg, de lelkileg is megedzett.

Borítóképünkön: a megyei forduló győztese, Katona Henrietta élvezi a szépségversenyt, de elsődlegesen a továbbtanulásra koncentrál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!