Ország-világ

2014.09.02. 10:50

Az E.R.Ö.V. Zrt. 2029-ig megkapta a működési engedélyt

Megkapta az Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű (E.R.Ö.V.) Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivataltól a végleges, 2029. január 27-ig szóló működési engedélyt, jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Horváth István szekszárdi országgyűlési képviselő.

promóció

Horváth István hozzátette: ez azt jelenti, hosszú ideig tartó komoly munka vezetett eredményre. Ács Rezső, Szekszárd alpolgármestere, a projekt szekszárdi felelőse hangsúlyozta, a lehető leghosszabb időszakra érvényes az engedély. Az sem mellékes, hogy az E.R.Ö.V. ötvenkét Tolna megyei és egy Fejér megyei településen szolgáltat, ezzel Tolna megye legnagyobb önkormányzati tulajdonban lévő víziközmű cége.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Artim Andrásné vezérigazgató, Horváth István országgyűlési képviselő, Ács Rezső Szekszárd alpolgármestere, Appelshoffer Ágnes Tolna alpolgármestere és Bognár Jenő Bátaszék polgármestere a sajtótájékoztatón
[/caption]A társaság  a munkahelyteremtésben is szeretne az élen járni, 237 főt foglalkoztat, 115-öt a szekszárdi központban, továbbá helyi vállalkozókkal áll szerződéses kapcsolatban. Ács Rezső szerint az is példaértékű, hogy 13 967 000 000 forint értékű, az ivóvíz ellátást és a szennyvíz szolgáltatást érintő fejlesztést hajtottak és hajtanak végre több településen úgy, hogy nem kellett pluszforrást igénybe venni, a lakosságot ugyanis nem akarták terhelni.

Horváth István és Ács Rezső is megerősítette, további korszerűsítéseket terveznek, és a folyamatosan változó piachoz alkalmazkodva keresik azon lehetséges partnertelepüléseket, amelyek hosszú távra, stabil működésben gondolkodnak. Artim Andrásné, az E.R.Ö.V. Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, tavaly nyáron kezdte a társaság a működését, folyamatosan szolgáltatnak, és mind a hat üzemigazgatóság eredményes. Új eszközöket, berendezéseket vásároltak.

A cég tervezett nettó árbevétele 2,9 milliárd forint, idén pedig a dolgozók béremelést is kaptak. A tájékoztatón Szedres, Tolna, Bátaszék, Gyönk, Hőgyész és Iregszemcse településvezetői is megerősítették, komoly partnerség alakult ki a társult városok, községek és a társaság menedzsmentje között. Kiemelték, a fogyasztók az átállásból semmit sem éreztek. Ez is azt bizonyítja, jól döntöttek, hogy az E.R.Ö.V-höz csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában