Sport

2014.07.24. 19:15

Ízületeket kímélő burkolatot kap az erdei futópálya az Ürgemezőn

Hűen a „Paks a sport városa” mottóhoz újabbal bővülnek a szabadtéri sport lehetőségek, erdei futópálya épül az Ürgemezei szabadidő parkban.

TEOL/V.T.

Az itt lévő mesterséges tó körül sétálni, pihenni lehet, a szomszédban van a városi strand, korszerű játszótér várja a kicsiket. Tavaly itt épült meg egy szabadtéri fitness pálya felnőtteknek, és folyik egy extrém park tervezése.
A két és fél hektáros területen a DC Dunakom Plusz Kft. szakemberei egy hete kezdték meg az erdei futópálya kialakítását. Puskás János ügyvezető beszámolt róla, hogy lakossági igény hívta életre a pályát.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Augusztus közepére lehet kész (A szerző felvétele)
[/caption]A fák között kanyargó ösvényeket szívesen használják sportolók, hobbifutók. Amellett, hogy kitapostak már egy nyomvonalat, készítettek fából különféle tréningeszközöket is. Az önkormányzat ezeket alapul véve terveztette meg az új pályát. A tervezésnél a sportegyesületek, futók véleményét kikérték, a javaslataik alapján választották ki a burkolatot is.

Puskás János azt mondta, az alapot hasonlóképpen készítik, mint a térkövezésnél, tehát tükröt ásnak, betonalapot, szegélyt készítenek, de erre egy speciális anyag kerül, ami kíméli a térdet, bokát, ízületeket. Az anyagot a helyszínen öntik, akár a betont, de a sódert gumiörlemény helyettesíti. A pályához két komplex fitness eszközt is telepítenek. A sportolási lehetőségeket tovább bővítő beruházás költsége megközelíti a bruttó 35 millió forintot. A munkálatok befejezésének határideje augusztus 15.

Címkék#Paks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!