Közélet

2016.07.05. 16:43

Folytatódik az útfelújítási program Szekszárdon

A Bartina utca felújítása a Modern Városok- és ezen belül a Mérey Mihály Program legújabb fejezete Szekszárdon. Több, mint hétszáz méter aszfaltot renováltat az önkormányzat, ez pedig közvetlenül százhúsz, de ha a Bartina utcán megközelíthető tanyákat is számoljuk, ennél nagyságrendileg több ingatlant érint.

Budavári Kata ([email protected])

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Märcz László, a városüzemeltetési és városfejlesztési igazgatóság vezetője (balról) és Ács Rezső polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón (Fotók: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A Bartina utca felújításáról tartott kedden sajtótájékoztatót Ács Rezső polgármester. Az út és a szegély rendbetétele 150 millió forintba kerül, és az ígéretek szerint érezhetően javít majd a közlekedési körülményeken. A munka június 28-án elkezdődött, és várhatóan augusztus 31-ig tart. A városvezető ugyanakkor abban bízik, hogy akár hamarabb is befejeződhet a felújítás, látva, hogy más hasonló beruházásokkal is az előirányzottnál jobban haladnak.

A Modern Városok Program infrastruktúra-fejlesztésre fordítható, hárommilliárdos, Mérey Mihály névre keresztelt útépítési programjának három fő része van: útfelújítások, útépítések, továbbá 11 kilométer hosszan betonvápás vízelvezetők épülnek; és megtörténik a Parászta-patak medrének rendbetétele. Négyszáz méter hosszan a patak medrébe drénhálózat, az aljába betonburkolat kerül, továbbá a két partját összekötő átjárót is teljesen átépítik.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Bor utca régen várt felújítása is hamarosan elkezdődik
[/caption]

A Sárköz utcában hat méter szélességben, három kilométer hosszú útfelület felújítása valósul meg egészen a Baranya-völgyi buszmegállóig 350 millió forintból négy hónap alatt. Megújul négy buszmegálló, megoldják az ingatlanokhoz a becsatlakozásokat, ami belterület vonatkozásában száz, a külterületet is figyelembe véve több mint ezer ingatlant érint. Ez a fejlesztés nemsokára elkészül.

Mint megírtuk, elkezdődött a Csengey Dénes utca felújítása is, közel 500 méter hosszban teljesen új útfelületet alakítanak ki vízelvezetéssel együtt az utca azon részén, amelyben még soha nem volt szilárd burkolat.

Korlátozás

Ács Rezső azt is elmondta: forgalomkorlátozásra kell számítani a Bartina utcában a körforgalom és a Bálint-köz közötti szakaszon. A buszok járnak, illetve ingatlanonként két behajtási engedélyt ad a város. A többi autósnak kerülnie kell, erre azonban van mód. Hozzátette azt is, hogy a Bor utca esetében ennél is bonyolultabb lesz a helyzet, hiszen ott nemcsak arról van szó, hogy az út szilárd burkolatot kap, de a teljes közművet is ki kell építeni. Ez a beruházás egyébként, ahogy Ács Rezső fogalmazott, egy kisebb jogi probléma miatt néhány hetes csúszással indul, de a tervezett időben szeretnék befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!