Sport

2017.02.18. 10:47

A jó felkészülésükben bízhat a Paksi FC

Két edzőtáborral, hét mérkőzéssel és több új emberrel készült a téli szünetben az élvonalban szereplő Paksi FC labdarúgócsapata a ma rajtoló tavaszi szezonra.

Berg Sándor ([email protected])

A sereghajtó Gyirmót otthonában kezdi meg a tavaszi szezont az OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC csapata, abban bízva, hogy folytatják a tavaly év végén megkezdett sikeres sorozatukat. Hahn Jánosék az utolsó két fordulóban győzni tudtak (a Haladást 2–1-re, a Vasas 1–0-ra múlták felül), s a jó hajrával fel tudtak lélegezni a kiesés ellen vívott harcban.
A nyolcadik hely pozitívumnak számít a zöld-fehér csapatnál idén, hiszen sokáig a kiesés szele is meglegyintette a Paksot, sőt összesen hat fordulóban a kiesőhelyen álltak az atomvárosiak.

Hogy ez ne ismétlődjön meg, kemény felkészülést tartott a PFC, amely az MLSZ telki edzőközpontjában és a törökországi Belekben is eltöltött hosszabb-rövidebb időszakot. – Sokat számított, hogy rögtön egy edzőtáborral tudtunk kezdeni, ami meglátszott a felkészülésünkben. Most már csak rajtunk múlik, hogy ezt a bajnoki szezonra is át tudjuk-e vinni és ezt a ritmust, illetve ezt a formát át tudjuk-e menteni a szombati mérkőzésre – mondta a szurkolói ankéton Csertői Aurél, a paksiak vezetőedzője.

Játékoskeringő a Fehérvári úton

Nagy volt a jövés-menés a paksi csapatnál: a csapathoz öten érkeztek, míg hárman távoztak a Fehérvári úti stadionból. Hajdú Ádámot a Bp. Honvéd adta kölcsön a zöld-fehéreknek, a középpályás három találatával holtversenyben téli gólkirály lett a PFC-nél. Az átigazolási szezon utolsó napján érkezett csatár Zalaegerszegről Daru Bence személyében, míg Bognár Dávid, Nagy Ádám és Simon Márk az utánpótlásból kerültek fel. Csereüzlet keretében a ZTE-hez Kovács Gábor, a Honvédhoz pedig Laczkó Zsolt ment kölcsönbe, míg Kemenes Szabolccsal szerződést bontott a klub.

A zöld-fehérek hét felkészülési mérkőzést játszottak, s maradtak veretlenek. Az elsőt még itthon, egészen pontosan Szekszárdon játszották Szabó Jánosék, s győzték le 1–0-ra Siófokot, majd a beleki edzőtáborban megmérkőztek a bolgár PFK Montanával (3–1) és a Botev Plovdivval (3–0), valamint a lengyel Wisla Karkow-val (2–1) és a kazah Altaj Szemejjel (2–1). A külföldi túra után még a Pécsi MFC-vel (2–2) és a Kisvárdával (1–0) találkoztak.

Az érkezők és távozók mellett (erről keretes írásunkban olvashat) a sérülések miatt sem volt felhőtlen a Paks felkészülése. Haraszti Zsolt az év végén lábujjtörés miatt nem volt bevethető, de végigdolgozta a telet, így ő ott lehet a Gyirmót ellen. Bartha László és Hahn János is sérüléssel, betegséggel küszködött, de várhatóan nekik sem kell sokat kihagyniuk. – Az gondolom, hogy ez a felkészülésünk biztató volt, az edzőmeccsek és a csapat, ahogy hozzáállt – fogalmazott Haraszti Zsolt ügyvezető.
Az első hazai mérkőzést jövő szombaton játssza a PFC a Mezőkövesd ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!