Közélet

2017.03.27. 18:43

Mindenki ellenőrizze az adókimutatást!

Sokan felkeresték már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy megnézzék, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük, tájékoztatott Mózsik Szilvia, a megyei adóigazgatóság sajtószóvivője.

M.I.

Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását. Legegyszerűbben ezt ügyfélkapus jelszóval a nav.gov.hu oldalról elérhető új felületen lehet. A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról rendelkező nyilatkozat benyújtásának határideje május 22-e.

A rendelkező nyilatkozat benyújtható: a személyijövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postán, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen), az új online felületen a WebNYK program segítségével. Munkáltatói adó-megállapítás esetén pedig május 10-ig a lezárt, adóazonosítóval ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt borítékban leadva a munkáltatónak.

M.I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!