Ország-világ

2006.11.27. 13:25

Nem lesz nyilvános Gergényi válasza

Bene László országos rendőrfőkapitány úgy döntött, nem hozzák nyilvánosságra az MTV-székház ostromáról készített bizottsági jelentésre adott BRFK-választ, mivel az annyira szakmai jellegű, hogy nem tartozik a nyilvánosságra.

BAMA

Az öttagú bizottságnak az MTV-székház ostrománál végzett rendőri munkáról készített jelentését a múlt héten hozták nyilvánosságra - idézte fel Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A jelentést megküldték Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánynak is, aki megfogalmazta észrevételeit, és eljuttatta azokat az országos főkapitánynak, Bene Lászlónak. Az országos főkapitány ezután felkérte a jelentést készítő bizottságot, hogy tekintse át a BFRK válaszát, véleményezze azt, és szakmai szempontból adjon választ, hogyan értékelhető a BRFK reakciója a jelentésben foglaltakra. A BRFK észrevételei, illetve a bizottság válasza a BRFK észrevételeire már annyira szakmainak minősíthetők, hogy azok az országos főkapitány szerint nem tartoznak a nyilvánosságra.

Bene László a múlt héten azt mondta, Gergényi Péter hozzájárult ahhoz, hogyha ő úgy gondolja, nyilvánosságra hozhatja az észrevételeit. Az országos főkapitány kijelentette: ha elkészül a bizottság véleménye a BRFK észrevételeiről, egyszerre hozzák nyilvánosságra Gergényi Péter 10 oldalas válaszával. A főkapitány akkor azt is mondta, erre napokon belül sor kerülhet. A főkapitány szerint sem bűncselekmény gyanúja, sem szabálysértés, sem fegyelemsértés gyanúja Gergényi Péter esetében nem állapítható meg, de történtek olyan szakmai hibák, amelyek neki adott felróhatók.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában