Ország-világ

2007.05.24. 10:18

Újra Európa trónján az olasz foci

Carlo Ancelotti szerint az AC Milan visszaültette az olasz futballt Európa trónjára

BAMA

Carlo Ancelotti szerint az AC Milan visszaültette az olasz futballt Európa trónjára. A Liverpool elleni Bajnokok Ligája-győzelem után a piros-feketék edzője elmondta: rendkívül büszke csapatára, hiszen nagyon mélyről indulva ért fel a csúcsra.

Filippo Inzaghi volt a döntő hőse. A labdarúgó Bajnokok Ligája athéni fináléjában az AC Milan a csatár két találatával 2-1-re győzte le az FC Liverpool együttesét. Az olaszok támadója a 45. percben talált be először, Pirlo szabadrúgása után a testéről pattant a labda a kapuba.

A 82. percben Inzaghi Kaká álompasszát váltotta gólra, Kuyt a 89. percben már csak szépíteni tudott. Két évvel ezelőtt a milánóiak az első játékrész után már 3-0-ra vezettek, a második félidőben azonban a liverpooliak egyenlítettek, majd a tizenegyes párbajban legyőzték az olaszokat.

A Milan ellen elvesztett labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő után a Liverpool spanyol trénere elmondta: Herbert Fandel a kelleténél kevesebbet hosszabbított. Kétgólos hátrányból is fel tudtunk volna állni, ám ezt nem engedték nekünk. A negyedik bíró három perc hosszabbítást mutatott fel, ennek ellenére a német játékvezető 2 perc 45 másodpercnél lefújta a mérkőzést – mondta Benítez, mire az újságírók felvetették, hogy talán többet kellett volna kockáztatni, és hamarabb behozni Peter Crouch-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában