Időjárás

2024.03.28. 09:24

Figyelmeztető jelzést adott ki a HungaroMet

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre Tolna vármegye területére a HungaroMet.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Mint az a met.hu-n kiadott figyelmeztető jelzésben olvasható: A széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. Nemcsak Tolnára, Békés vármegye kivételével az ország egész területére elsőfokú figyelmeztető jelzést adtak ki a várható viharos széllökések miatt.

Az aktuális veszélyjelzéseket ide kattintva találja!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.03.28. csütörtök éjfélig

SZÉL

Csütörtök napközben országszerte megerősödik a délnyugati szél, amelyet főként a Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében több helyen is viharos lökések (~65-75 km/h, a magasabban fekvő területeken >80 km/h) kísérhetnek. Csütörtök estére országszerte veszít erejéből a szél.

ZIVATAR

Csütörtök kora reggel a keleten, északkeleten vonuló csapadékzónában kis eséllyel, elvétve előfordulhat beágyazódott zivatar. Csütörtök reggel a hidegfront kelet felé távozik. Ezt követően a déli óráktól az Északi-középhegység térségében, majd estétől az északi megyékben előfordulhat néhol zivatar.

A zivatarokat viharos széllökés (~65-75 km/h), valamint kis méretű jég is kísérheti. (Forrás: HungaroMet Nonprofit Zrt.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában