Sajtótájékoztató

2024.04.16. 11:00

Elkezdődött a paksi pumpapálya építése

A munkaterület átadásával elkezdődött a paksi pumpapálya megépítése – adta hírül a TelePaks.

Gazsó Rita

Forrás: TelePaks

A kerékpárral, rollerrel és gördeszkával is használható létesítmény újdonságnak számít a városban. Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón azt mondta, a 235 méter hosszú pumpapálya egy olyan beruházás, amely a sportolási lehetőségek bővítésén túl új közösségi teret is teremt.

Ez azt jelenti, hogy a pálya szomszédságában padokat, kerékpártárolókat és kerékpárszerelő állomásokat is elhelyeznek, ennek köszönhetően környezet teljesen átalakul. A polgármester kiemelte, hogy két pálya is készül, így minden korosztály megtalálja majd a számítását. A nagyobb, több elemből felépülő pumpapálya mellett egy rövidebb, gyerekpályát is kialakítanak.

Egy „vulcano” típusú ugratót is használhatnak majd a látogatók, a nagyobbaknak épülő nyomvonalon pedig élményelemet is kialakít a kivitelező. A létesítmény este is igénybe vehető lesz, a sötétedés utáni guruláshoz szükséges kivilágításról napelemes lámpák gondoskodnak. A kivitelezés a jelenlegi tervek szerint május végére befejeződik.

A Pakson épülő pályához hasonló már több működik országszerte. Hamarosan ehhez hasonló létesítményt használhatnak a helyi sportkedvelők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában