Pályázatok

2024.04.25. 14:13

Közgyűlés Szekszárdon: 12 milliárd forint jutott fejlesztésekre

Több, mint 12 milliárd forint értékben, mintegy 23 fejlesztés valósult meg az előző uniós ciklusban Szekszárdon a TOP pályázati rendszernek köszönhetően. Az ezzel kapcsolatos beszámolót csütörtökön délelőtt fogadta el a vármegyeszékhely közgyűlése. A beruházások a tervek szerint hamarosan folytatódnak a TOP Plusz kiírásainak köszönhetően.

Bencze Péter

Elfogadta a közgyűlés a TOP-os pályázatokról szóló beszámolót. Közel 12 milliárd forint érkezett Szekszárdra (Fotó: Mártonfai Dénes)

Összesen 18 napirendet tárgyaltak a képviselők az áprilisi rendes közgyűlés során. A témák között szerepeltek az elmúlt évek pályázati beruházásai, valamint az önkormányzati bérlakások is.

Közel 12 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg

Csak a tavalyi évben 9,5 milliárd forint értékben sikerült TOP-os pályázatok lezárni Szekszárdon. Ezek között volt mások mellett a Zöld Város Program, a Vörösmarty utcában található orvosi rendelők felújítása, a Sió partján megvalósult turisztikai fejlesztés, az Ybl Miklós utcában kialakított új ügyeleti központ, valamint a Patak utcában megvalósult önkormányzati ingatlan-felújítási program is. 

A tolnai vármegyeszékhelyen a 2014-2020 -as Európai Uniós ciklusban összesen 23 pályázat valósult meg mintegy 12 milliárd forint értékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert támogatásokból. Máté Péter a Pénzügyi Bizottság elnöke, Szekszárd 10. számú választókerületének önkormányzati képviselőjelöltje ezzel kapcsolatban azt közölte, két olyan projekthez, amelyek forráshiányosnak bizonyultak – Horváth István, Szekszárd országgyűlési képviselője nyújtott segítséget, aminek köszönhetően mintegy 750 millió további kormányzati támogatást kapott a város.

Módosította a lakásrendeletet a közgyűlés

A közgyűlés tagjai most arról is döntöttek, módosítják az önkormányzati bérlakásokról szóló rendeletet. Máté Péter kezdeményezésére a testület elfogadta azt a javaslatot, ami szerint a krízishelyzetbe került helyi igénylők – rendkívüli élethelyzet esetén – az eddigi legfeljebb 9 hónap helyett, akár maximum 5 évig is rendkívül kedvezményes albérleti díjért, költség alapon lakhatnak önkormányzati ingatlanban.

A politikus szerint azt, hogy ilyen helyzet bármikor előállhat, az a szomorú eset bizonyítja legjobban, aminek során nem egészen két héttel ezelőtt Szekszárdon leégett és lakhatatlanná vált egy fiatal pár családi háza. Máté Péter, nem sokkal a közgyűlést követően azt közölte a Facebookon, Vivien és Zoli még a héten beköltözik az önkormányzat által felajánlott ingatlanba.

Ezek mellett a közgyűlés arról is döntött, hogy egyes önkormányzati bérlakások esetében bevezetik a piaci alapú bérleti díjat. Ennek összegét 40 négyzetméteres alapterületig négyzetméterenként 1700 forintban állapították meg, míg az ennél nagyobb lakások bérlőinek négyzetméterenként 1550 forintot kell majd fizetniük havonta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában