Megújult

2024.02.15. 17:30

Már nem a szűkös régiben, hanem tágas, modern rendelőben dolgoznak – galériával

Elkészült, és az orvosok már gyógyítanak is Szekszárdon az új, Vörösmarty utcai háziorvosi rendelőkben. Így csütörtökön délelőtt a rendelés szünetében volt a hivatalos átadási ünnepség.

Szepesi László

Elkészültek az új, Vörösmarty utcai háziorvosi rendelők

Fotó: Makovics Kornél

A hagyományos szalagátvágás előtt Gyurkovics János alpolgármester elmondta, sok nehézség árán, hosszú idő alatt sikerült eljutni addig, hogy erre sor kerülhetett. Versenyt futottak az idővel, de célba értek, s az eredmény az, hogy két felnőtt háziorvosi körzet új, korszerű rendelőbe költözhetett. 

Dr. Papp Zoltán visszajött a régi helyére, igaz, az épület északi felébe, így nem a börtön omladozó falaira néz a rendelő ablaka. Dr. Bálint Orsolya pedig az I. Béla Gimnázium kollégiumából tette át ide a rendelőjét. Ez a korábbi, szűkös, korszerűtlen helyett tágas, és a XXI. század igényeinek minden tekintetben megfelelő. A 220 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően 240 négyzetméteren alakítottak ki rendelőket, kiszolgáló helyiségeket, várókat. A receptfelírás nem zavarja a rendelést, s lehetőség van a fertőző betegek elkülönítésére is.

Az alpolgármester említette azt is, azzal hogy egy épületbe került a két rendelő, az üzemeltetési költségek is jelentősen csökkentek, s ezt még javítja az, hogy az épület energetikailag a ma elérhető leghatékonyabb rendszerekkel van felszerelve. Padló- és mennyezet-fűtéssel, s a meleget hőszivattyú adja.

Beszélt arról is, hogy az új rendelő átadásával a város befejezte a Területfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztéseit. Ezek során megtörtént a Keselyűsi út felújítása, épült számos kerékpárút, szabadidő központ, szinte új lett a Baka István iskola, lett új ügyeleti központ és egészségügyi gondnokság, generációk parkja, s a Zöld Város program szebbé, gazdagabbá, élhetőbbé tette a vármegye székhelyét.

Az ünnepségen részt vett Csukle Tibor, a rendelőintézet átépítését végző szekszárdi Távhő kft. igazgatója, aki elmondta, számukra újnak számított ez a megbízás, de sikerült a feltóduló nehézségek ellenére is megvalósítaniuk. Ebben nagy segítséget jelentett a szekszárdi alvállalkozók lelkiismeretes munkája, akik hétvégeken is dolgoztak, és legyőzték az esős időben váratlanul adódó nehézségeket.

Eljöttek a kis ünnepségre a város közgyűlésének képviselői is. Illés Tamás kétszeresen érintettként is, ugyanis fájós lába miatt, mondta, mindjárt páciensként is felkeresi Papp doktort, de a választói körzetében lakók nevében is köszönetét és elismerését fejezte ki, hogy némi kitérő után megvalósult ez a felújítás.

Szollár Zoltán képviselő választóival találkozott a rendelésre várók között, ők is mondták, jó, hogy újra a Vörösmarty utcában dolgozik dr. Papp Zoltán, mert fősővárosból nem kell olyan messze menniük az orvoshoz, mint tették a korábbi hónapokban. A távolságot dr. Bálint Orsolya is említette, az ő betegeinek legtöbbje ugyanis az Alisca utcában, s annak környékén lakik, így ez a rendelő nekik is közelebb van, mint a régi volt, Kadarka utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában