Diákszínjátszó Találkozón

2024.04.27. 07:30

Aranyat, ezüstöt és különdíjat hoztak ifjú művészeink

Arany minősítéssel és színészi különdíjjal érkezett haza a Szekszárdi Garay János Gimnázium GJG Színpada a Dél-Dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozóról. A kétnapos rendezvénynek Baranya vármegye székhelye, a Pécsi Nemzeti Színház adott otthont.

Szeri Árpád

A GJG Színpad társulata, bal oldalon Báló Marianna, az Elég! című darab rendezője (Fotó: Beküldött fotó)

A művészet ezen szentélyében tizennégy csoport lépett a világot jelentő deszkákra. Szűkebb pátriánkat a garaysta csapat, valamint a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium társulata, a Színes Mímes képviselte. Utóbbiak MI vagyunk című előadását – amit Kutnyánszkyné Bacskai Eszter rendezett – ezüst minősítéssel jutalmazta a Lipták Ildikó és Komáromi Sándor alkotta zsűri. 

A szekszárdiak a Báló Marianna rendezte Elég! című darabot mutatták be. Az iskolai zaklatásról szóló, mai élethelyzetekre rezonáló előadás elnyerte a bírálóbizottság tetszését, ezt igazolja a megítélt, legszebben csillogó nemesfémről elnevezett minősítés. Mindezt tetézte, hogy a darab egyik szereplője, Siklósi Panna színészi különdíjban is részesült. Báló Marianna elmondta, hogy ez az elismerés kiváltképp értékes egy olyan mezőnyben, melyben zömmel művészeti iskolás diákok, tehát „profik” bizonyították tudásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában