Ország-világ

2014.12.12. 18:30

Izgalmas fizika

Természettudományos műhelykonferencia másodszorra is, a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban. (x)

Promóció

A környékbeli iskolák tanárai és diákjai számára tartották meg a második szakmai műhelykonferenciát a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban. November végén a TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0009 azonosító számú „Barátságban a természettel - a természettudományos kultúra fejlesztése az I. Béla Gimnázium laboratóriumában" című pályázatnak köszönhetően lezajlott rendezvényen a korábbi szakmai napokhoz hasonlóan hallgathattak előadásokat. Gerzsei Péter, a KLIK Szekszárdi Tankerületének Igazgatója és Hajós Éva, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium Igazgatója nyitotta meg az egész napos előadássorozatot a Neumann teremben. Elsőként prof. Dr. Hebling János, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának intézetigazgatója ismertette előadásában a nagy energiájú THz-es impulzusok előállítását és alkalmazását. Utána Az ELI – ALPS lézeres központ építési munkálatairól tartott előadást Dr. Zimányiné Horváth Vera, tudományos titkár. Őt követték a MUKIBÁCSI verseny alkalmából fellépő, különböző fizikai kísérleteket bemutató diákok produkciói két teremben.

A délutáni program nyitásaként szó esett Faludy György és Einstein kapcsolatáról, majd Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem Fizika Intézetének tanára tartott látványos előadást „Brutális fizika kísérletek” címen, a továbbiakban pedig a környezetvédés fontosságáról és a természettudományos órákon való megjelenési lehetőségeiről beszélt Dr. Horváthné Papp Ibolya, Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karának okleveles környezetnevelője. A program során az előadások közötti szünetekben gimnáziumi diákok és egyetemi hallgatók szórakoztatták a résztvevőket zenei műsorokkal. A szakmai napot Lőrincz János, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium laborvezetője zárta le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában