Életmód

2010.03.23. 09:06

Miért mindig a zűrös pasi?

Biztos ismersz olyan nőt (és biztos nem te vagy az), aki mindig valami zűrös fickóba akad. Aki bármennyire szeretné, képtelen egy normális, szimpla, jó fej pasira szert tenni. Ez sem véletlen ám.

NANA.HU

A nős-specialista


Ha valami új találkozásról számol be, már nem azt kérdezzük tőle, hány éves, hanem hogy „gyerekek is, vagy csak asszony?”.
nem az a szerető típus, nagyon nem

Mi lehet az oka?

Egyrészt fontos megérteni, hogy nem véletlenül vonzunk be dolgokat, személyeket az életünkbe. Ha valaki mindig ugyanolyan típusú férfiba akad, és ez nem is egy szemmel látható dolog, akkor valami kell, hogy legyen a fejében, a lelkében, ami ezt létrehozza.

A nős-pasi szindróma a szakemberek szerint valójában félelmet takar. Mivel a legtöbb nő nem folytatja a kapcsolatot, miután kiderült, hogy bigámia esetén jöhetne csak létre az áhított frigy, nem mondhatjuk, hogy az elköteleződéstől félnének. Mégis, valami dolgozik tudat alatt, amivel csupa olyan férfit vonzanak az életükbe, akivel lehetetlen megvalósítani, amit elterveztek. Általában jó adag önbizalomhiány is meghúzódik a háttérben, és valószínűleg a szülők sem biztosítottak követendő példát. Legtöbbször egy erőteljes, elnyomó hajlamú apát találunk az ilyen nők életében, akik ettől nem tudnak önmagukként, felszabadultan gondolni a saját szerelmi életükre és jövőjükre.

A távkapcsolat-specialista


„És mondd, hol él?” – teszem fel a magától értetődő kérdést, amikor barátnőm lelkendezni kezd bimbózó kapcsolatáról. A kérdés azért sem furcsa, mivel az előző négy pasija közül egyik sem élt Magyarországon, de volt köztük amerikai és Ausztráliában élő is. A dolognak az a pikantériája, hogy ez mindegyikről csak menet közben derült ki. Az egyikkel egy magyar randioldalon ismerkedett meg, a másikkal itt Budapesten – a férfiú rövid üzleti útja során, és így tovább.

Mi lehet az oka?

Ehhez nem kell atomfizikusnak lenni, hogy rájöjjünk, milyen erők dolgoznak a háttérben. Aki állandóan külföldiekbe szeret bele, az nyilvánvalóan elvágyódik. Nem érzi magáénak az itteni közeget, az embereket, vágyik az újra, az izgalmasra, az ismeretlenre. Probléma csak akkor adódik, ha ez lehetetlenné teszi a románc továbbfejlődését: egy távkapcsolat nem egyszerű dolog.


A Terézanyu


Vannak olyan nők, akik mintha állandóan a megmenteni való férfiakat vonzanák. Ez természetesen elsőre nem látszik: egy művész, egy üzletember, egy ezoterikus guru: Orsi volt kapcsolatai sorban. Mind elképesztően vonzó emberek, hihetetlen karizmával, attitűddel… épp csak menet közben kiderül, hogy vagy munkája nincs, vagy lakása, vagy egyik se. Orsinak nem elég a saját cégét igazgatni, és törődni a gyerekeivel, általában szent meggyőződése, hogy csak ilyen kicsi segítség kell annak a drága jó embernek, és máris az ő eszményi lovagjává válik. Ami persze sosem történik meg, ellenben rengeteg pénzt, időt és energiát emészt fel ez a megfordított szerepkör.

Mi lehet az oka?


Leginkább az, hogy annyira vágyunk egy kapcsolatra, hogy nem vesszük észre a nyilvánvaló kis piros zászlókat. Hiába lehengerlő valakinek a stílusa, ha egyszer alkalmatlan arra, hogy önálló életet éljen – nem is beszélve a családfői szerepről. Ilyenkor nem feltétlenül az a baj, hogy rossz férfiakba botlunk, hiszen számos férfiba bele lehet botlani minden nap. A baj az, hogy ezek a férfiak olyan valakit keresnek, akin – elnézést – élősködhetnek egy darabig. És ezt észre kéne venni.

Aki nem képes a saját igényei szerint szelektálni, aki mindig hisz abban – és itt minden tisztelet a valóban létező kivételnek -, hogy egy férfi majd miatta megváltozik, az önmagával nincs tisztában. Ha egy nő tudja, ki ő, mi ő, és mennyit ér, ha tisztában van a saját céljaival, és hogy merre tart az életben, ahhoz keres játszótársat.

A sort még hosszan lehet folytatni, az alkoholistától a verekedősön és a depresszióson át a munkamániásig, de egyvalami mindig közös az ilyen történetekben: nem látunk a szemünktől. Nem akarunk látni, csak annyit, ami kedves számunkra. Ennél sokkal több önbecsülésre van szükség ahhoz, hogy a megfelelő partnert megtaláljuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!