Életmód

2010.06.21. 09:45

Egy hét zsírégetés

Reggel torna, tízóraira pár kilométer futás, levezetésnek súlyzós edzés, délután még egy kis alakformálás és erőnlét javítás. Ennyire katonás lenne egy edzőtábor?

NANA.HU

Egy hetes intenzív, öt napos középhaladó, három napos kezdő. Keményebb, könnyedebb, szórakoztatóbb, nevelőbb célzatú, esetleg garantált változással kecsegtető. No nem angol nyelvi tábor, hanem edző-, aerobik, salsa vagy Kangoo őrület a nyári hetekre kinek-kinek kedvére, edzettségi állapotára való! Egyre több fórumon találkozhatunk a nyári szabadság hasznos eltöltésének egyik lehetőségével, az „edzőtáborral” azonban a választás itt sem olyan egyszerű. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget a már elszántaknak, és adunk némi ízelítőt a hezitálóknak.A nyári aerobik-, illetve edzőtáborok jó része vízparti szórakozással, pihenési lehetőséggel egybekötött kül-, vagy belföldi aktív pihenést nyújt. Szakszerű irányítás mellett a nyári szabadság nem plusz kilogrammokat, hanem akár karcsúbb vonalakat is adhat nekünk.

Ha eddig nem voltál a mozgás elkötelezett híve, talán most kötetlenebb formában látod majd ennek a a világnak a csábító oldalát, és az életmódváltás könnyedebben, lelkesebben sikerülhet.

Mire figyelj a választásnál?

Mivel nyári programról van szó, elsődleges szempont, hogy kedvedre való sportágakból összeállított tábort válassz. Táncosoknak ideális egy tüzes salsa vagy tánctábor, edzeni vágyók viszont benevezhetnek egy komolyabb aerobik táborra. Meghatározó mérce az is, milyen edzettségi állapotban vagy. Ha még csupán belekóstolnál a mozgás világába, akkor a napi több órányi programmal kecsegetető rendezvényeket felesleges választanod, hisz az árban foglaltakat nem tudod maximálisan kiélvezni. Ez esetben egy laza külföldi nyaralással és animátorokkal „tűzdelt” programot részesíts előnyben, ahol az életmód-tanácsadások, a reggeli tornák és a színes programok dominálnak. Ha azonban már egy ideje edzegetsz, akkor épp megfelelő alkalom lehet egy komolyabb edzéssel egybekötött „pihenésnek” titulált „gyilok” kipróbálása.

Szervezettség, szaktudás

A fenti dolgokon túl nagyon lényeges szempont – mint minden utazásnál – hogy kellő körültekintéssel, megfelelő szervező irodát, személyt találj. A legbiztonságosabb, ha utazási irodák és elismert szakemberek által nyújtott lehetőségek után kutatsz! Nem is kell sokáig keresni, mert az ismertebb és elismertebb edző kollégák számtalan ilyen utat szerveznek. Amennyiben lehetőséged van rá, érdeklődj, milyen animátorok, edzők, milyen jellegű edzéseket tartanak majd, naponta hány alkalommal kell tornaruhára, esetleg fürdőruhára vetkőzni és milyen jellegű életviteli tanácsadással toldják még meg az ajánlatukat.

Ha inkább a fogyás, karcsúsodás az elsődleges cél, akkor főként a dietetikára kiélezett tábori programokat keresd, majd később próbálkozz a komolyabb mozgásformát és kihívást jelentő egyéb lehetőségekkel.

Szempontok:

- tábori edzések jellege, mennyisége

- szállás, elhelyezés

- előírt étrend, dietetikai tanácsadás

- családosoknak a programok alatti gyermekfelügyelet

- egyéb szabadidős lehetőségek

- szakmai háttér, megbízhatóság

- szállás, elhelyezés

- előírt étrend, dietetikai tanácsadás

- családosoknak a programok alatti gyermekfelügyelet

- egyéb szabadidős lehetőségek

- szakmai háttér, megbízhatóság -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!