Életmód

2010.07.29. 08:00

Szex, amely még szebbé varázsol

Vigyél több szexet az életedbe: nem csak a lelkiállapotod lesz kiegyensúlyozottabb, a rendszeres lepedőakrobatika kívülről is szebbé varázsol.

BAMA

Egy alma naponta, az orvost távol tartja – ismered ugye? Nos, egy amerikai szexológus szerint ez a mondás sokkal hitelesebben hangzik így: napi egy orgazmus, az orvost távol tartja. Dr. Bramer szerint az orgazmus a legegészségesebb dolog, amit adhatsz magadnak. Egy skót tanulmány szerint a szex egyenesen szebbé és egészségesebbé varázsol, ráadásul lassítja az öregedést. Elméletileg a heti háromszori együttlét már rövid időn belül látható pozitív változásokat eredményez, hogy a hangulati skála robbanásáról ne is beszéljünk.


Ránctalanítás, ingyen
A stressz- és antistresszhormonok úgy dolgoznak a szervezetben, mintha egy mérleghintán ülnél – néha egyik, néha másik van túlerőben. A szex, jobban mondva az orgazmus pedig az antistresszhormonoknak ad egy hatalmas lökést. A béta-endorfin fájdalomcsillapító, a prolactin segít ellazulni, az oxytocintól pedig arra vágysz majd, hogy erősen átöleljenek. Az orgazmustól felszabaduló endorfinok csökkentik a napsugárzás okozta bőrkárosodásokat, a dohányzás bőrre gyakorolt hatásait, és mérséklik a ráncok kialakulását. Így őrzi meg a szex bőröd fiatalságát.

Természetes bőrpuhító
Gondolj csak bele, milyen az arcod közvetlenül a szeretkezés után: az ajkaid teltebbek, az arcod rózsás, a szemed pedig csillog. Izzadás közben pedig linolsav választódik ki a szervezetedben, amely természetes hidratáló hatású, és megtalálható az olívaolajban is. Ettől a bőröd nem lesz olyan száraz, aminek egyenes következménye, hogy ruganyosabb is marad. Ráadásul a pórusaid is tisztulnak, hiszen akármilyen aktívan gyűritek is a lepedőt, egy kis pulzusszám-növekedés biztos borítékolható.

Jobban alszol tőle
Állítólag ugyanazok a hormonok, melyek a bőröd és a hajad szépségéért felelnek, a körmödet is erősebbé teszik – ahogy a terhesség alatt, úgy a szextől is.

A kielégítő alvás fontos az egészség és a szépség megőrzéséhez – ezt tudjuk. Azt se felejtsd hát el, hogy az orgazmus közben felszabaduló hormonok miatt könnyebben alszol el, ráadásul pihentetőbb alvásban is lesz részed. Ennek köszönhetően tehát ha némileg kevesebbet is alszol este a párnacsata miatt, mégis sokkal frissebben ébredsz reggel. Mindezek mellett a rendszeres nyugodt alvás hosszú távon segít megelőzni a különböző alvászavarokat is.

Érezd, ahogy bizserget!
A szex mellett a csókolózás is csodákra képes. Javítja a keringést, jó hatással van a pulzusra és a légzésre, ezáltal folytonosabbá teszi és növeli a vér oxigénellátását is. A közepesen aktív szex ráadásul megközelítőleg ugyanannyi kalóriát éget el, mint egy normál tempójú séta. De a séta nem jár együtt a fent említett előnyökkel.

Természetesen mindezt kellő rugalmassággal kell venni, ám bizonyos mértékben (ha jobban belegondolsz) mind igaz. Ahogy az is biztos, hogy akár figyelembe veszed, akár nem, mindenképpen jobban érzed magad, ha kiegyensúlyozott a szexuális életed. Ugye szerinted is megéri?

Állítólag ugyanazok a hormonok, melyek a bőröd és a hajad szépségéért felelnek, a körmödet is erősebbé teszik – ahogy a terhesség alatt, úgy a szextől is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!