Életmód

2010.07.12. 10:00

Top 10 - A világ legbizarrabb múzeumai

Múzeumba járni izgalmas, hidd el! Csak az nem mindegy, hogy melyiket választod.

NANA.HU

Sokan azért nem járnak múzeumba, mert poros, unalmas dolog régi cserepekkel, képekkel telezsúfolt termekben poroszkálni. Persze még ezek sem haltak ki teljesen, de múzeumba járni ma már egészen mást jelent. Vagy tudatosan, vagy pusztán a jó értelemben vett őrültségük okán, de az alábbi múzeumok alapítóit biztosan arcon lebbentette az új idők szele.



Merthogy milyen épeszű embernek jutna eszébe például az elektrosokk, vagy a lobotómia „szépségeit” látványosságként tálalni? Vagy éppen hírességekből kioperált beteg részeket mutogatni a nagyérdeműnek. Az pedig már tényleg bizarr a köbön, ha az általad alapított intézményben halálod után bárki megtekintheti a formalinban ázó fejed.

Mindezekhez képest eltörpül - bár számomra ez sem kevésbé ijesztő - az a színházterem, amelynek nézőteréről hasbeszélő bábuk tömege néz farkasszemet a színpadról letekintő látogatóval. És ez még csak három a groteszk „csapatból”.

Szörnyülködj velünk! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!