Életmód

2010.08.27. 13:10

Emberkísérlet az interneten

A világhálón társat keresni nem ciki, sokkal inkább izgalmas és szórakoztató.

NANA.HU

Alig maradt körülöttem magányos harcos, aki ne próbálta volna legalább egyszer valamelyik internetes társkereső fórumot. Még a legszkeptikusabb barátnőm is regisztrált, hátha rácsetel a szőke herceg, vagy ha fehér ló nincs, jó a szamár alapon egy szimpatikus vízvezeték-szerelő. A legtöbben azzal magyarázzák a regisztrációt, hogy munka mellett nincs idejük ismerkedni. Ez sokszor csak lustaság. Sokkal kényelmesebb klikkelni kettőt, mint órákat ácsorogni a bárban, hátha egy jóképű idegen vesz nekünk egy koktélt. A legtöbben viszont végső elkeseredettségükben választják a párkeresés e költséghatékony és különösebb erőfeszítést nem igénylő formáját.Be a mélyvízbe!

Január elején, pusztán kíváncsiságból én is regisztráltam az egyik társkeresőoldalra. Emberkísérletként fogtam fel, vagy ha úgy jobban tetszik, humánszociológiai tanulmányként. Meg rám fért egy kis önbizalomfröccs is. Legnagyobb megdöbbenésemre a regisztráció után pár órával jött az első levél. Suta volt, de kedves, és érződött rajta, hogy minden lánynak próbál személyre szabott bemutatkozó üzenetet kreálni. Vannak azok a Petőfi-wannabek, akik csak a nevet cserélgetik a levél elején, a szöveg nem számít. A lényeg hogy kellően elbájoló legyen, romantikus fordulatokkal és egy vödör nyállal. Sokan az első levél után rögtön találkozni akarnak. A zsákbamacska a társkeresésben sem divat. Van, akik hetekig tartó levelezésbe bonyolódik, de a randi előtt hirtelen eltéved az internetes társkeresés labirintusában. A kedvencem az - az egyébként szimpatikus - fiatalember volt, aki burkoltan elküldött a búsba, mert egyik levelére nem reagáltam azonnal.A tanulságok levonása következik. Pár hét után kiderült, hogy rám csak azok a pasik buknak, akik voltak, vagy még most is Műegyetemisták, szalszázni járnak és olvastak már legalább egy Coelho könyvet. Számtalan levél, egy régi ismerős, egy találka és egy lefixált, de később lemondott randevú után elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is társra találok az interneten. Sokkal tisztább azonnal szembesülni a jóval, a rosszal és a csúffal, mint jól hangzó profil mögé bújva várni a csodát.

Jó tanácsok társkeresőre regisztrált férfiaknak

Sajnos ez egy kegyetlen világ, fotó nélkül esélyed sincs! De ne tegyél fel olyan képet, ahol napszemüvegben vagy. Hidd el, nem az fog először eszembe jutni, hogy mennyire menő, hanem hogy bandzsa vagy, netán félszemű. Egyáltalán nem jó ötlet olyan képet feltölteni, amin egy óriási spangli lóg ki a szádból, bármennyire liberális is a kiszemelt leányzó. Ha lehet azokat a fotókat is hanyagold, ahol másik nővel vagy látható, még akkor is, ha a képaláírás szerint ő csak a húgod, vagy a lány a szomszéd házból. Ha mindenképpen hülye becenevet akarsz választani, legyél egy picit kreatívabb. A 28cm nem kreatív. Az érzelemkifejezés nem hobbi. Főleg nem hobby. Itt is az első benyomás a legfontosabb. Hiába nézel ki félistenként a fotón, ha a bemutatkozó leveled nyüzsög a helyesírási hibáktól azonnal tiltólistán találod magad.

Minden madár társat választ

Szinte egész életünket a számítógép előtt töltjük, várható volt, hogy előbb-utóbb a szerelem is onlájnná válik. Külföldön már megjelentek a tematikus társkeresők. Találhatunk olyat, ahová csak diplomás, több nyelven beszélő, mások által értelmiséginek mondott ügyeletes bombázók regisztrálhatnak, és olyat is, ahol vallási felekezet alapján dob nekünk társat a gép. Az égben és az éterben köttetett frigyekre aztán akár online áldást is kérhetünk.
Interneten társat keresni nem ciki, sokkal inkább izgalmas és szórakoztató. Kreálunk magunknak egy netes identitást, kicsit kiszínezzük, fújunk rá egy kis csillámport, és epekedve várjuk, hogy az apró boríték megjelenjen a monitor sarkában. Nagyot füllenteni mégsem érdemes, személyes találkozáskor úgyis lelepleződik a turpisság. Juli nem adott meg minden információt magáról.

Nem azért, mert szégyellem a magasságom, vagy a súlyom. Úgyis kiderül minden, ha komolyodik a dolog. Egy srác az első levelében a kilóim után érdeklődött. Vicceskedve visszaírtam neki, hogy nőtől ilyet nem illik kérdezni. Erre megsértődött, és követelte, hogy kérjek bocsánatot. Nem kértem, így a hepiend elmaradt.

Sokan utolsó esélynek érzik a netes társkeresőket. Ha három dimenzióban nem jött össze, bíznak benne, hogy a világhálón majd útjukba akad egy lelki társ. Nem igaz, hogy görcsösen próbálok társat találni. – szól közbe Bence, aki több társkeresőn is regisztrálta magát. Nem kergetek illúziókat, csak nyitva hagyom ezt a lehetőséget is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!