Életmód

2010.11.08. 09:36

A formás fenék titka

Statisztikák szerint a mellek mellett a formás fenék az egyik legvonzóbb jelenség a férfiak számára a nőkön. Épp ezért (és mert már önmagunk miatt is szeretnénk birtokosai lenni egy szép hátsó „fertálynak”), itt az ideje, hogy egy jól bevált gyakorlatsorral formába hozzuk ezt a kényes testrészt; mely hol lapos, hol túl kerek, hol pedig kissé „emelkedettebb” hangulatra vágyik!

NANA.HU

Mint tudjuk, a női fenék (fenekünk) kinél több, kinél kevesebb zsiradékot tartalmaz. Szervezetünknek köszönhetően ugyanis elsősorban ide, valamint hasra, combra hízunk leginkább. Edzéseink során éppen ezért nagyon fontos, hogy ezeket a területeket kíméletlenül átdolgozzuk, átmozgassuk!

Az alábbiakban edzés tippeket adunk, melyek segítségével, valamint kellő kitartással és akaraterővel csodás popsit érhetünk el! Mielőtt azonban belekezdenék, tisztázzunk néhány tévhitet, mely a csípő- és combformálással kapcsolatos!

1. Nekem csak „fenekeznem” kell!

Ne essünk abba a csapdába, hogy leérkezve a konditerembe (miután csak formásabb feneket, és combot szeretnénk) semmi mással nem foglalkozunk csak a fenekezéssel! Az esztétikus testkép kialakításához (így a formás lábakhoz, és popsihoz) vékony derék, szép gömbölyű vállak, és feszes karok illenek!

2. Csak fogyókúrával is szép fiatalos, vékony combom és kis fenekem lesz!

Való igaz, hogy egy jól összeállított diétával a centiméterek csak úgy ugrálnak le rólunk, mint szöcske a fűről, azonban a férfiakéhoz képest egyébként is lazább szöveteink egy drasztikus fogyókúra során, mozgás nélkül még lazábbak lesznek, és bár vékonyabbnak hat megjelenésünk, a tömör, feszes fenék csak álom marad számunkra! Arról nem is beszélve, hogy a mozgás nélkül, minimális kalória-bevitellel aratott győzelem tiszavirág életű lesz és könnyen a jojó effektus bűvkörébe vihet bennünket.

3. Csak a csípőmről szeretnék kicsit fogyni!

Sokszor, sok helyen elhangzott már: lokális, azaz helyi zsírégetés nincs! Tehát hiába végzünk végtelen mennyiségű fenékgyakorlatot, akkor sem feltétlenül a fenekünkről fogunk fogyni, maximum brutális erő-állóképességet adunk neki. A fogyás helyét –vagyis hogy honnan használjuk fel az elraktározott energiát- saját genetikai kódunk határozza meg!

4. Kerekebb fenék elérése = magas ismétlésszám, kis terhelés

Amennyiben kerekíteni szeretnénk popsinkat ez egyértelműen csak izomtömeg növeléssel érhető el; tehát az izom / testzsír arány átformálása a célravezető módszer. Ehhez azonban el kell fogadnunk azt a tényt, hogy nem a minimális ellenállással, unalmas órákon keresztül végzett fenékgyakorlatok a célra vezetőek, hanem a keményebb tréningek, nagyobb ellenállással! Amikor pedig már megvan a feszes izomtömeg, diétával megszabadulhatunk a fenekünkön „rejtőzködő” kis feleslegtől is!


De akkor milyen gyakorlatokat is kell végeznünk?

A cikk folytatása >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!