Dunaszentgyörgy

2021.12.20. 16:16

Fitneszpark és szerelmesek lakatfala is létesült a faluban

G. R.

Illusztráció: Shutterstock

A múlt héten használatba vehették a dunaszentgyörgyiek a Várdomb játszótér Dózsa György utcai bejáratánál elkészült kültéri fitneszparkot, sporteszközöket – jelezte közösségi oldalán Kir­nyákné Balogh Mária polgármester. A frissen elkészült sportpark előnye, hogy akár az enyhébb téli napokon is használhatják a szentgyörgyiek, azok is, akik a járványhelyzet miatt nem szívesen mozognak zárt térben, például edzőteremben. 

Újabb kedves színfolttal gazdagodott emellett a falu: a Várdomb park járműparkoló felőli bejárata közelében, a padok mögött elhelyezték a szerelmesek lakatfalát, melyet innentől bátran birtokba vehetnek a párok. 

A szerelmesek lakatjai több településen láthatóak manapság: a legtöbb helyen egy kerítésre akasztják fel a párok összetartozásuk jeléül lakatjaikat, melybe belevésik vagy gravírozzák neveiket vagy azok kezdőbetűit. Az összetartozást kifejező lakat felhelyezését követően a szerelmesek rendszerint eldobják a lakat kulcsát, mintegy kifejezve, hogy többé soha nem kívánják levenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!