Világbajnokság, a 3. helyért

2022.12.17. 19:08

Arannyal ér fel a horvátok számára a katari vb-n megszerzett bronzérem

Arannyal ér fel a horvátok számára a Katarban megszerzett bronzérem, mondta Zlatko Dalic szövetségi kapitány.

TEOL

Négy évvel az oroszországi vb-n megszerzett ezüst után bronz jutott a horvátoknak a világbajnokságon

Fotó: AFP

„Számunkra ez arannyal felérő bronzérem. Nehéz mérkőzés volt, melyen a harmadik helyezést a teljes horvát nemzetnek, s a szurkolóiknak ajánljuk. Egymás után két világbajnokságon szereztünk érmet, s a mostani eredményünket egyben Miroslav Ciro Blazevicnek is ajánlom, vele kezdődött minden 1998-ban. Főnök, ez az Öné! Lehet akár öt érmet nyerni, de Ciro marad az edzők edzője örökké” – mondta Zlatko Dalic.

„A srácok megérdemelnek minden elismerést, nagyot játszottak az eredménye is ügyelve. Lényegében azok játszottak nálunk, akik egyáltalán egészségesek, s kevesen hitték azt alighanem, hogy ez a harmadik hely sikerülhet. Az ellenfél jobb oldalát próbáltuk megbontani, Perisic helyett aztán Orsicot kellett behoznom, hogy az igazi kemény munkát elvégezze” tette hozzá a horvátok szövetségi kapitánya.

Mint arról hírportálunkon is beszámoltunk, a horvát csapat 2–1-re verte a marokkóiakat a 3. helyért rendezett találkozón. 

A világbajnokság döntőjét Argentína és Franciaország vívja vasárnap 16 órától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!