Gasztronómia

2010.08.02. 00:00

Sütés takaréklángon: kevert diós

Minden ember takarékra állítja magát időnként: van, aki ilyenkor legszívesebben ki sem kelne az ágyból, Pistuc egész nap kedvenc madaras könyveit böngészi. Ám most feltápászkodott és egy gyorsat sütött nekünk.

Mindmegette.hu

Számos kevert sütit kipróbáltam már, és ennek nem mindig a lustaság vagy az időhiány az oka: szeretjük is ezeket a finomságokat. Emellett tipikus biztonsági sütik, amiket elrontani szinte csak szántszándékkal lehet. Szombaton kikísérleteztem egy nagyon finom diós verziót (azért nem mákosat, mert kiürült a mákosbödön) :) : a barna cukornak és a tönkölylisztnek köszönhetően telt ízű, a keményítőnek és a gondos keverésnek hála pedig könnyű, lyukacsos tésztájú sütit kaptam. A lekvártöltelék már csak a hab volt a tortán – hogy jó szokásomhoz illően ismét egy képzavarral éljek. :)

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Gyors és nagyon egyszerű ez a kevert diós süti
[/caption]

A receptet és a pontos, kezdőknek is garantáltan sikerélményt okozó elkészítési módot itt találjátok. >>>

Pistuc blogja >>>

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!