Gasztronómia

2010.09.27. 00:00

Hasznos tippek menzás gyerekek szüleinek

Az óvodai és iskolai étkezés nem éppen a vitaminokban gazdag táplálkozásról szól. Sajnos. Cikkünkből megtudhatod, milyen apró változtatásokkal, trükkökkel tudod a megmaradt otthoni étkezéseket gyermeked egészsége érdekébe állítani.

Mindmegette.hu

Menzakoszton

Három éves koráig egészséges, tápláló és gondosan megválogatott házi ételeken felnövekvő gyermekem óvodába kerülve megtapasztalta a nagy magyar menzavalóságot.  Igaz, a közétkeztetés napjainkban egyre jobban figyel a gyermekek megfelelő táplálására, de valljuk be, még mindig nem maga a tökély.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] A reggelit ne hagyjuk ki
[/caption]

A reggeli

Az ébredés utáni első főétkezést a legtöbben kihagyják. A reggeli pedig még inkább létfontosságú lenne gyermekeinknek a megfelelő vércukorszint beállításához. Sok szülő számol be arról, hogy gyermeke csak az óvodában eszik először, vagy az iskolában az első óra után 9 óra körül. Pedig a kisgyermekek sokkal érzékenyebben reagálnak, ha leesik a vércukorszintjük: hirtelen hangulatváltásokkal, ingerlékenységgel, figyelmetlenséggel. Vagyis az energiaszint, a szellemi frissesség, valamint a koncentrációskészség fenntartásához nemcsak az fontos, hogy mit, hanem az is, hogy mikor eszünk.

Az egészséges reggelikről és vacsorákról, szuper hétvégi fogásokról cikkünkben olvashattok >>>


Mókás ételek gyerekeknek >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!