Gazdaság

2007.11.13. 15:52

Készülhetnek a szénbánya megnyitására

Folytatódhat a nagymányoki bánya megnyitásának előkészítése. Nem hangzott el ugyanis határozott ellenvélemény a bánya ügyében tartott lakossági fórumon.

Wessely Gábor

A lakosság részére tartott közmeghallgatás a zöldhatóság, a bányakapitányság és az önkormányzat képviselőinek jelenlétében zajlott le. Mint kiderült, a nagymányokiak leginkább a káros környezeti hatásoktól féltik szűkebb környezetüket. Volt aki a kitermeléssel járó por és zajártalom nagysága felől érdeklődött. Mások a felpörgő közúti és vasúti szállítástól tartva kérték az illetékeseket, hogy garantálják az épületek állagmegóvását. Úgy tűnik azonban, a munkahelyteremtés fontosabbnak bizonyult a település lakói számára, így nem tiltakoztak. Hirschmann Ádám helyi képviselő véleménye szerint, a hosszas előkészítést igénylő bányanyitás még legalább egy évig elhúzódik. Nagymányokon, külszíni fejtéssel, várhatóan évi százezer tonna szenet termelnek majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!