Gazdaság

2010.08.23. 17:01

Eszter és Néró már hozza is a pénzt

Odaadta első fizetségét a településnek a szakadáti határban található szőlőterület.

Sz. Á.

A kéthektáros parcellán hétfőn a szociális földprogram három dolgozója szüretelte le a már érett fürtöket. Összesen tíz láda fogadta be az Eszter, Néró és Palatina fajtákból álló termést.

- A Néró kifejezetten jó állapotban van - állapította meg Laszk Gábor polgármester. - Reméljük, meg is marad ez a minőség, növényvédő szakmérnök tanácsai alapján igyekszünk megelőzni a különböző növényi betegségeket. Mostantól kezdve folyamatosan szüretelünk, a szőlőt helyben szánjuk lakossági fogyasztásra és ha marad fölös mennyiség, azt értékesítjük.

Az immár hat esztendeje zajló szociális földprogram a szőlő mellett más gyümölcsök termesztésére is kiterjed. Alma, kajszi és meggy is jutott már a helyieknek, de - közölte Laszk Gábor - sajnos a korábbi évekkel ellentétben most csak minimális mennyiségben.

- A súlyos esőzések nagy károkat okoztak nálunk is a földeken. Így helyettünk a rossz időjárás szedte meg a gyümölcsfákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!