2023.09.28. 11:05
Gasztroenterológus: ez az az élelmiszer, amiről azt hisszük, hogy egészséges, pedig nem
Sosem enné meg.
Forrás: Shutterstock
Fotó: sfam_photo
Dr. Harmony Allison gasztroenterológus szerint az egészséges táplálkozás alapját a gyümölcsök, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és a fehérje jelentik, ám néha túl sok is lehet a jóból. A legtöbben sokkal több fehérjét fogyasztunk, mint amennyire szükségünk lenne.
A szakember így nyilatkozott az Expressnek:
„Soha nem eszem fehérjeszeletet! Általában erősen feldolgozottak, és rengeteg adalékanyagot tartalmaznak, amelyek hatása a szervezetre ismeretlen.”
A legtöbb felnőttnek körülbelül 0,75 gramm fehérjére van szüksége testtömegkilogrammonként naponta. Ezt úgy érhetjük el, hogy két adag húst, halat, dióféléket vagy tofut fogyasztunk el egy nap. A húsban gazdag étrend növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség és egyes rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, és lerövidítheti az életet. Húsok és fehérjeszeletek helyett fogyasszunk inkább borsót, babot vagy lencsét, de jó alternatíva lehet a dió, a tökmag vagy a magyoróvaj is – írja a life.hu.
Bulvár-celeb
- Kiderült, mi lesz az év színe 2025-ben
- Hosszú hétvégék: már most tervezheti a jövő évi pihenést
- Dénes Dávid kiesett a Megasztárból, de máris nagy dobásra készül
- Apa-fia fotón mutatta meg G.w.M a tündérien édes Diont
- Ez a hársméz jótékony hatása: csak akkor érvényesül, ha így fogyasztod