Krimi

2022.12.12. 15:35

Feleségének akarta bizonyítani szerelmét, ezért felgyújtotta a lakásukat egy férfi

Hatalmas lángokkal égett a ferencvárosi lakás.

Forrás: Metropol

Fotó: Máté Krisztián

Vasárnap este kigyulladt egy budapesti, 9. kerületi társasház harmadik emeleti lakása. A házból 40 embert kellett kimenekíteni, senki sem sérült meg - írja a police.hu.

 

A tüzet a 64 éves J. Jenő okozta, akit a helyszínen elfogtak, majd közveszély okozása miatt kihallgattak a rendőrök. 

 

A férfi beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy

 

összeveszett feleségével, majd azért, hogy szerelmét bizonyítsa, felgyújtotta az ágymatracukat, ebből keletkezett a lakásban a tűz. 

 

Aztán azt is elárulta, hogy megbánta a gyújtogatást. A rendőrök javasolták a letartóztatását.

A harmadikon lakók elárulták a Bors munkatársának: nagyon megijedtek, amikor a kicsapó lángok elvágták őket a lépcsőháztól, ugyanis 

 

ha tovább terjedt volna a tűz, akkor több tucat ember életét követelhették volna a lángok. Szerencsére a közelben lévő IX. kerületi tűzoltóság munkatársai időben megfékezték a tüzet és sikerült eloltaniuk azt, mielőtt az áldozatot követelt volna az emeleten. 

 

Azonban J. Jenő lakása így is teljesen kiégett, az elektromos hálózatot pedig le kellett kapcsolni a házban. Hétfőn még mindig nem volt áram az épületben, csupán a gáz térhetett vissza azokba a lakásokba, ahol azzal fűtenek - írta a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában