Megtisztelő bizalom

2021.12.01. 09:44

Szabó Tünde bekerült a WADA alapító tanácsába

Feladatai között lesz a WADA szabályainak, előírásainak és iránymutatásainak előkészítése, megtárgyalása, egy egységes és megalapozott álláspont kialakítása a sportbeli dopping okozta kihívásokkal szemben.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt delegálták az uniós tagállamok sportminiszterei a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsába.

Az Európai Unió sportügyekért is felelős tanácsának ülésére hétfőn és kedden került sor Brüsszelben és a napirendi pontok között szerepelt a WADA legfőbb döntéshozó szervébe, az alapító tanácsba történő delegálás, amelyben az uniós tagállamok sportminiszterei három fővel képviseltetik magukat – tájékoztatta a sportállamtitkárság az MTI-t. A tanács döntése értelmében 2022. január 1-től Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára is a WADA alapító tanácsának a tagja.

A sportért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta, feladatai között lesz a WADA szabályainak, előírásainak és iránymutatásainak előkészítése, megtárgyalása, továbbá a folyamatos együttműködés a doppingellenes tevékenységben részt vevő személyekkel és szervezetekkel, egy egységes és megalapozott álláspont kialakítása a sportbeli dopping okozta kihívásokkal szemben.

Szabó Tünde hozzátette, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy bizalmat kapott a képviselet ellátására és mindent megtesz majd azért, hogy az uniós tagállamok, valamint Európa közös érdekeit minél hatékonyabban képviselje, ezzel is hozzájárulva a világméretű doppingellenes küzdelemhez és a sport tisztaságának további előmozdításához.

Borítókép: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédet mond a Duna Arénában, a rövidpályás világkupa-sorozat második állomásának nyitónapján, 2021. október 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!