Celebfigyelő

2023.09.24. 18:30

Döntöttek Kenderesi Tamás sorsáról– Mandiner exkluzív

Csak a Mandinernek nyilatkozott Kenderesi Tamás bonyhádi születésű olimpiai bronzérmes úszó ügyvédje, és meglepő részleteket árult el arról, hogyan folytatódik a – biológiai útlevelében tapasztalt eltérések miatt – első fokon elmarasztalt úszó ügye. Íme a részletek.

Brunner Mónika

Kenderesi Tamásnak sokan szurkolnak, hogy sikerrel járjon

Forrás: Borsonline

Mint ismert, Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes magyar úszó doppingügybe keveredett, ám nem adja fel a harcot, hogy tisztázhassa a nevét.  

"Így döntöttünk! Beadtuk a fellebbezésünket a Lausanne-i székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, a CAS-hoz határidőn belül, vagyis még a nyár elején" – erősítette meg a Mandiner kérdésére Hergenrőder Tamás ügyvéd. „Jelen pillanatban túl sok információval nem szolgálhatunk, hiszen egy folyamatban lévő eljárásról van szó. 

Mi, a magunk részéről, ezúttal felperesi pozícióban vagyunk, mi fordultunk a CAS-hoz jogorvoslatért. Eddig a HUNADO (Nemzeti Doppingellenes Szervezet, a szerk.) határidő-hosszabbításokat kért, a legutolsó határidejük szeptember 17-én járt le a válaszadásra, a válasziratot végül az erre irányuló kifejezett kérésünk után 2023. szeptember 19-én kaptuk meg" – mondja Kenderesi Tamás ügyvédje. 

További részletek a Mandinerben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!