2023.11.26. 09:12
Barabás Évi meggyes-mandulás piskótája
A Bonyhádon született Barabás Évi, az RTL Klub arca újabb ételrecepttel örvendeztette meg követőit, rajongóit a Facebook oldalán. Ezúttal süteményt ajánlott figyelmükbe, méghozzá a meggyes-mandulás piskótát.

Fotó: Facebook
Bonyhád–Budapest „Finomság a hétvégére? Meggyes-mandulás piskótára gondoltam ismét. Kárai Dávid Házikoszt című szakácskönyvét sokat lapozgattam nyáron, vágyakozva, ágyhoz kötve. Elsőre tesóm sütötte meg nekem, félig ülve-fekve tudtam picit segédkezni. Pár hónappal később aztán tovább fejlesztettem az eredeti receptet” – tudatta Barabás Évi a közösségi oldalán, és közzétette továbbfejlesztett receptjét.

A hozzávalók: 200 g szobahőmérsékletű vaj, 200 g porcukor, 5 tojás, 100 g finomliszt, 100 g mandulaliszt ( vagy darált mandula), 2 tk sütőpor, 1 csipet só, 500 g magozott meggy, valamint 2 ek liszt-mandulaliszt, 2 marék szeletelt mandula, 3 ek porcukor.
Elkészítés: A vajat, porcukrot habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A 100-100 g lisztet, mandulalisztet, sütőport összekeverjük, majd összedolgozzuk a habos vajas tojásos masszával. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük aztán óvatosan a tésztába keverjük. Kivajazott, lisztezett vagy zsemlemorzsás tepsibe öntjük. A lecsepegtetett meggyet összeforgatjuk 2 evőkanál liszttel és a tészta tetejére szórjuk. Szeletelt mandulával is meghintjük, és 180 fokos sütőben 40perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintjük, boldogan tálaljuk és együtt mind megesszük, írta Évi.
fotó: Facebook
képalá: