Celebfigyelő

2023.11.26. 09:12

Barabás Évi meggyes-mandulás piskótája

A Bonyhádon született Barabás Évi, az RTL Klub arca újabb ételrecepttel örvendeztette meg követőit, rajongóit a Facebook oldalán. Ezúttal süteményt ajánlott figyelmükbe, méghozzá a meggyes-mandulás piskótát.

Brunner Mónika

Fotó: Facebook

Bonyhád–Budapest „Finomság a hétvégére? Meggyes-mandulás piskótára gondoltam ismét. Kárai Dávid Házikoszt című szakácskönyvét sokat lapozgattam nyáron, vágyakozva, ágyhoz kötve. Elsőre tesóm sütötte meg nekem, félig ülve-fekve tudtam picit segédkezni. Pár hónappal később aztán tovább fejlesztettem az eredeti receptet” – tudatta Barabás Évi a közösségi oldalán, és közzétette továbbfejlesztett receptjét. 

Íme Barabás Évi meggyes-mandulás piskótája. Fotó: Facebook

A hozzávalók: 200 g szobahőmérsékletű vaj, 200 g porcukor, 5 tojás, 100 g finomliszt, 100 g mandulaliszt ( vagy darált mandula), 2 tk sütőpor, 1 csipet só, 500 g magozott meggy, valamint 2 ek liszt-mandulaliszt, 2 marék szeletelt mandula, 3 ek porcukor. 

Elkészítés: A vajat, porcukrot habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A 100-100 g lisztet, mandulalisztet, sütőport összekeverjük, majd összedolgozzuk a habos vajas tojásos masszával. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük aztán óvatosan a tésztába keverjük. Kivajazott, lisztezett vagy zsemlemorzsás tepsibe öntjük. A lecsepegtetett meggyet összeforgatjuk 2 evőkanál liszttel és a tészta tetejére szórjuk. Szeletelt mandulával is meghintjük, és 180 fokos sütőben 40perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintjük, boldogan tálaljuk és együtt mind megesszük, írta Évi. 

fotó: Facebook 

képalá: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!