Celebfigyelő

2024.02.18. 15:50

Rákay Philipnek felemelő érzés, hogy filmje hamarosan a mozikba kerül

Rákay Philip szekszárdi származású médiaszemélyiség Facebook oldalán ismertette: felemelő érzés számára, hogy öt éve kezdték írni a Most vagy soha! című Petőfi-filmet, az alkotás pedig egy hónap múlva ott lesz a mozikban.

Brunner Mónika

Rákay Philip a Petőfi-film egyik kreatív producere és forgatókönyvírója. 

Rákay Philip a Most vagy soha című film forgatási helyszínének kulisszái közt. Fotó: Kurucz Árpád

– Öt éve kezdtük el írni a Most vagy soha! forgatókönyvét, s egy hónap múlva ott lesz a mozikban. Felemelő érzés... Mindnyájunknak el kell menni! – tette közzé Facebook oldalán Rákay Philip. 

A Nemzeti Filmintézet (NFI) is hirdeti honlapján, hogy március tizennegyedikén érkezik a mozikba a romantikus kalandfilm, amely a magyar történelem legfontosabb napjáról, március tizenötödikéről és hőséről, Petőfi Sándorról szól. Huszonnégy óra története, amely alatt a márciusi ifjak kifordították négy sarkából a világot. A filmintézet hozzáteszi, hogy a gigaprodukció készítése során az alkotók végig egy önazonos, hiteles Petőfi-képet követtek, ahogy a filmbeli márciusi ifjak is életrevaló karakterként, hús-vér emberként jelennek meg.

A Most vagy soha! egyik célja, hogy a ma közönsége testközelből élhesse át 1848. március tizenötödike eseményeit, írja a Nemzeti Filmintézet.

Milyen volt először meghallani a tömegben a Nemzeti Dalt, sodródni a Pilvaxból Petőfi és barátai nyomában, együtt éljenezni, lelkesedni a Nemzeti Múzeumnál, milyen lehetett az érzelmek hullámhegyein és völgyein keresztül lángolni együtt egy közös ügyért.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!