Celebfigyelő

2024.03.14. 13:54

Tóth Auguszta a King Lear Showban

Tóth Auguszta Szekszárdon született színésznő szerepet kapott a Nemzeti Színház King Lear Show című színdarabjában, amelyet William Shakespeare Lear király című műve nyomán állítanak színpadra. Színdarabbéli egyik partnere Berettyán Nándor színész, akinek ma van a premierje: a Most vagy soha! című filmben Petőfi Sándort alakítja.

Tóth Auguszta az Ők tudják mi a szerelem című film forgatásán. Fotó: Havran Zoltán

A Nemzeti Színház honlapján szerepel, hogy Shakespeare egyik legismertebb, ugyanakkor talán legfájdalmasabb és legszívbemarkolóbb színpadi műve a Lear király. A történet egy öreg királyról szól, aki felosztja birodalmát két idősebb lánya közt, a legkisebbet, Cordeliát pedig kitagadja. Kirill Fokin: King Lear Show bemutatójának tervezett időpontja idén május. 

A darabban Tóth Auguszta Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész alakítja Regan-t, Lear egyik leányát, darabbéli színésztársai között megtalálható többek közt Schnell Ádám, Söptei Andrea, Szarvas József és a Berettyán-fivérek, Sándor és Nándor. Berettyán Nándornak ma premierje van, a Most vagy soha! című, mától, március tizennegyedikétől a mozikban látható, márciusi ifjakról szóló filmben Petőfi Sándort alakítja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!