Celebfigyelő

2024.04.17. 13:36

Kóbor János forog a sírjában - ezt mondja az Omega gitárosa

Botrány van az Omega zenekarnál. Molnár György, az Omega gitárosa a TV2 adásában azt mondta, hogy az elhunyt Omega-tagok – köztük Kóbor János – forognak a sírjukban. Kóbor János Kossuth-díjas zenész bátaszéki kötődésű, Bátaszéken töltötte gyermekkora nyarait a nagyszüleinél.

Brunner Mónika

Kóbor János halálának évében, 2021 januárjában, otthonában

Fotó: Máté Krisztián

A TV2 Mokka április tizenhetedikei, szerdai adásában elhangzott, hogy már szóba sem áll egymással a legendás Omega együttes két tagja: Molnár György Elefánt gitáros és Debreczeni Ferenc Ciki dobos. 

Molnár György Elefánt így nyilatkozott erről a tévében, a TV2 Tények Pluszban: 

– Több tíz éven keresztül úgymond fogtam a kezét, most már nem megy. Ciki egy ámokfutást folytat a tribute zenekarral, emaitt a kollegáim – Benkő, a Kóbor és a Mihály Tamás – forognak a sírjukban – mondta.

_Z__1089
Debreczeni Ferenc Ciki dobos (balra) és Molnár György Elefánt gitáros 2023-ban Budapesten, a Kóbor János emlékére rendezett ünnepségen. Az elhunyt énekes emlékére utcai padot avattak.
Fotó: Nagy Zoltán

Kóbor János volt a harmadik, aki elhunyt 

Mint ismert, Debreczeni Ferenc az Omega Testamentum zenekarral koncertezik. Molnár György a Mobilmánia zenekarral turnézik, a fellépéseken eljátsszák az Omega dalait. Az elvesztett Omega-tagok: Benkő László billentyűs és Mihály Tamás basszusgitáros 2020-ban hunytak el, egy évvel később pedig a bátaszéki kötődésű Kóbor János énekes

A zenekar létszáma így kettőre csökkent. Az Omega két élő tagja pedig nincs jóban.

Zenekart szerveztek a háta mögött 

Molnár György így nyilatkozott még a konfliktusukról: 

„Az első problémám az volt, hogy két évvel ezelőtt feküdtem a kórházban, és egy hatórás műtétet hajtottak rajtam végre. Azalatt a Debreczeni meg zenekart szervezett a hátam mögött. Annak idején, amikor ő megpróbált ilyen zenekarvezetősdizni, akkor a Benkő Laci csak annyit mondott neki – és most finoman fogalmazok –, hogy ülj le a fenekedre, és dobolj. Degradálja mindenféleképpen az Omega múltját, és erről nagyon sok rajongótól kaptam visszajelzést, akik hát nem éppen nyomdafestéket tűrő szavakkal értékelték ezt a cselekvést vagy tevékenységet. Biztos van két-háromszáz ember, akinek mindegy, hogy ki játssza az Omega számokat, és azok lelkesednek, de azon kívül még van százezer vagy kétszázezer ember. 

Nincs Omega több. Meghaltak a srácok. Elmentek. Eltűnt egy korszak. Elmúlt egy korszak. Ezt nem szabad devalválni és aprópénzre váltani.

Elmúlt a barátság 

Molnár György hozzátette, hogy barátság már nem volt köztük hosszú ideje Debreczeni Ferenccel. Nincs vele miről beszélnie, mert szerinte nem úgy forog a feje, ahogy egy Omegáshoz ez méltó lenne. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!