szórakozás

2018.03.07. 07:00

Nyugdíjasok, akik soha nem lesznek öregek

Egész estét betöltő, színes műsort adtak farsangi programjukon a mözsi szépkorúak.

Steinbach Zsolt, Fotó: Domokos Gábor

– Nem vagyunk öregek, nem is leszünk soha – énekelték a Mözsi Nyugdíjas Klub farsangi műsorának nyitó számában a fellépők. És aznap este legalábbis ehhez is tartotta magát mindenki. A mözsi klub több évtizede megrendezi farsangi programját. Ennek különlegességét az egész estét betöltő műsor adja, amelynek produkcióit saját maga írja és adja elő a klub tagjaiból álló csapat. Mindez természetesen több hónapos előkészületet, rengeteg próbát igényel, a közreműködők szívüket-lelküket beleteszik a produkciókba. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig az előadás előtti napon nyilvános főpróbán is bemutatják az az évi műsort.

Így volt ez idén is: a mözsi művelődési házban csütörtökön zajlott a főpróba, pénteken a „premier”. A nagy havazás és az ónos eső miatt a nem helyben lakók közül a szokásosnál idén valamivel kevesebben tudtak elmenni a programokra, de aki ott volt, nagyon jól érezte magát. Mivel farsangi programról van szó, értelemszerűen elsősorban vidám, pajzán produkcióknak tapsolt a közönség. A műsorban a legtöbb téma a szex és a szesz körül forgott, de közéleti-politikai utalásokból is akadt néhány, éppen csak annyi, amennyi senkit nem zavar és nevetni lehet rajta. Ezek mellett természetesen voltak komolyabb, szívhez szóló produkciók is.

A műsorvezető a nyolcvanhat éves Laszlovszky Imre volt, aki viccekkel konferálta fel a számokat. Elhangzott vers, dalok, volt tánc (még hastánc is), a program zömét viszont a jelenetek adták: akadt köztük rendőr-tolvaj páros, prostituált-riporter duó, kocsmai, borkóstolós, valamint néma jelenet, házaspáros párbeszéd, nagymamák közötti unokalicit. És talán a leginkább várt, elmaradhatatlan előadás, az időszerű közéleti történések számbavétele „Juliska-Mariska” módra.

A mintegy két órás program végén Kvanduk Andrást, a nyugdíjasklub húsz év után kicsivel hátrább lépő elnökének köszönte meg a munkáját az új vezető, Csongrádi Imre. Emellett ajándékot adtak át Atkári Lajosnak is, a klub „örökös” muzsikusának. Aki a műsor után kezdődött bálon is szolgáltatta a zenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában