hasznos tudnivalók

2018.03.06. 07:00

A testet és a lelket is kényeztették a Pozitív napon

Szellemsebész, lélekgyógyász, coach, kineziológus tanácsai és egy sor kiállítás, bemutató várta idén is a Pozitív napra érkezőket. Elsősorban, de nem kizárólag a hölgyeket célozta meg a Csengey Dénes Kulturális Központ programja.

Vida Tünde

– Testet-lelket kényeztető programokkal készültünk, igyekeztünk úgy válogatni, hogy nőket érdeklő témák, termékek jelenjenek meg – mondta el lapunknak a szervezés vezérelveit a paksi Pozitív nap (nem csak) nőknek háziasszonya. Tibai Eszter kozmetikus a gazdasági válság idején egy előadásból ihletet merítve hívta életre a programot, mert úgy gondolta, adni nemcsak jó, hanem jó befektetés is. A rendezvényen, amelynek mozgatórugója, szervezője máig ő maradt, ingyen kínálják szolgáltatásai­kat a test és lélek kényeztetésével foglalkozó vállalkozók, edzők, trénerek, kozmetikusok, kineziológusok és még sokan mások. Mint mindig, így most is tartottak bemutatót egészséges ételekből és egészséges mozgásformákból. Eszter keresi is a partnereket, de jelentkeznek is nála. Idén például meglepően sok coach, azaz életvezetési tanácsadó vállalkozott előadásra.

A napot záró előadó, Pilát Gábor a párkapcsolati problémákkal foglalkozott. A coach Tabuk nélkül a párkapcsolatokról elnevezésű internetes oldalának több mint százezer követője van. Ez – mint mondta – nem azt jelenti, hogy ennyi elkeseredett, csalódott ember van, hanem azt, hogy ennyi embert foglalkoztat az a gondolat, hogy javítson a kapcsolatán.

Pilát Gábor azt mondta, elsősorban nem az a gond manapság, hogy nincs konfliktuskezelési hajlam a párokban, hanem az, hogy nem tudják elengedni a másikat. Márpedig vannak esetek, amikor az elengedés a túlélés záloga.

– Nem tudjuk elengedni a másikat, ragaszkodunk hozzá, azt gondoljuk, hogy ez a szeretet, de valójában az elvesztéstől való félelem a ragaszkodás alapja. Rossz alapanyagból nem lehet jó vacsorát főzni – mondta –, hiába jó a szakácsnő, jó a recept, azaz rossz állapotban lévő emberek nem tudnak jó párkapcsolatot kialakítani. A coach feladata rávezetni „páciensét” a felismerésre, de ez vajmi kevés, ha nem párosul döntéssel és cselekvéssel.

Vida Károlyné első ízben vett részt a programon, de nagyon pozitív benyomásokat szerzett. Különösen az előadások keltették fel az érdeklődését. Azt mondta, a Csengey Dénes Kulturális Központ rendezvényei az utóbbi időben kifejezetten színvonalasak, rengeteg jó előadásukon vett már részt.

Érdekes módszerekkel a családért

Cser Melinda, ma már Pakson élő lélekgyógyász és életvezetési tanácsadó a családállítás módszeréről beszélt hallgatóságának, és egyéni találkozásokra várta őket. Mint elmondta, az édesapja a bátyja elvesztése után nehezen dolgozta fel a gyászt. Melinda ekkor mélyült el a lélek világában. Rengeteg könyvet elolvasott, módszerek sokaságát ismerte meg, számos tanfolyamot elvégzett, mígnem három éve hivatásává vált a lélekgyógyászat. Az Utazás a lelkem körül blog szerzője a családállítás mellett, amiről előadása szólt, foglalkozik a meditációtól a számmisztikán és a szellemsebészeten át az angyali közvetítésig sok-sok érdekes módszerrel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában