verseny

2018.04.13. 19:10

Fekhelyek, játékok a Kolpingtól a kutyamenhelyre

Szeri Árpád, fotó: Makovics Kornél

Háromnegyedéig megtelt ajándékokkal tegnap a megyeszékhely kutyamenhelyének kisteherautója. Az adományokat a Szekszárdi Kolping Iskolában tartott vetélkedő diákjai ajánlották fel. Az újrahasznosítás szellemében és gyakorlatában rendezett versenyen hét általános iskolás, valamint négy középiskolás csapat készített játékokat, illetve fekhelyeket a derék ebeknek, kizárólag kidobásra ítélt anyagokból. Ennek megfelelően a tanulók használt pólókkal, pulóverekkel, ágyneműhuzatokkal, illetve könnyen alakítható gumi és műanyag termékekkel dolgoztak. Mindvégig gördülékenyen és vidám hangulatban, köszönhetően a Puskásné Molnár Lilian és Steinerné Gyurcsák Katalin pedagógusok által koordinált, kiváló rendezésnek.

A három-három főből álló csapatoknak, egy-egy felnőtt segítő bevonásával, százhúsz perc alatt kellett a remeket elkészíteni. Nem túlzás a remekmű minősítés, mivel a fiatalok – a zsűri egybehangzó megállapítása szerint – a kétszeresen is jó ügy érzését megélve, irigylésre méltó kreativitásról tettek tanúbizonyságot.

Végül is az első helyet a Baka István Általános Iskola Ütős ötös nevű triója szerezte meg, őket a Decsi kopók, azaz a decsi Bíborvég Általános Iskola kisdiákjai követték, harmadikként pedig a Kolping Iskola Kutyás csajok elnevezésű hármasa végzett. Jutalmaikat Koller Tamás, a házigazda intézmény igazgatója adta át.

– Több olyan, a versenyen készített eszközt is kaptunk, ami a szakboltokban komoly pénzbe kerülne – érzékeltette a rendezvény színvonalas mivoltát Fiáth Szilvia, a menhely vezetője. – Valamennyi csapattagot köszönet illet azért, hogy kutyáinknak lesz miben elheverniük, illetve lesz mivel játszaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában