köszöntés

2018.08.30. 16:20

Isten szeretete tartja életben

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött kép

Kilencvenedik születésnapja alkalmából az Evangélikus Diakóniai Otthonban élő Kocsis Jánosné Margit nénit köszöntötte hétfőn Csapó Gyuláné, Kapos­szekcső polgármestere. Mint megtudtuk, az ünnepelt Mászlonypusztán született, és egy öccse volt, aki még kisgyermek korában meghalt. Margit néni emiatt mindig nagy családra vágyott.

1945-ben költöztek Csikóstőttősre, és két évvel később ment férjhez Kocsis Jánoshoz, aki volt parádés kocsis, földet művelt és húsz évig bányában is dolgozott. Hat gyermekük érte meg a felnőttkort. A család és a föld ellátta tennivalóval Margit nénit, később pedig eljárt a környékbe napszámba.

1996-ban elvesztette férjét, de gyermekei kárpótolták, vigaszt nyújtottak neki. Elmondása szerint őt a dal, a nótázás és Isten szeretete tartja életben, segíti át a nehéz napokon. Ha teheti, most is eljár templomba. Célja még élni egy kicsit, hogy lássa családja bővülését, hogy minél többjüket szerethesse.

Az elmúlt években az idősek számára rendezett előadói versenyeken Margit néni sikeresen szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában