közösség

2018.08.04. 13:00

Roma kézműves tábort tartottak immár hetedszer

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Látványos rendezvénnyel zárult az idén az az ingyenes napközis tábor, ahová a roma és nem roma fiatalokat egyaránt várták. Horváth Elekné, a program vezetője elmondta, immár hetedik alkalommal rendezték meg a roma kézműves tábort Bátaszéken, és igyekeztek nagyon sokszínű programot összeállítani a gyerekek számára, így népismerettől kezdve lovári nyelvoktatást, kulturális, kézműves foglalkozásokat is szerveztek.

A közel hatvan fiatal gyűlt össze a városi könyvtárban, ahol a fővárosból érkező Szentandrássy Csaba szobrász és Lakatos Klára festőművész beszélt az eddigi munkásságáról, és akikkel közösen kézműveskedhettek a napközis gyerekek. Huy István bátaszéki fazekas jóvoltából pedig az agyagozást is kipróbálhatták az érdeklődők. A terveik között szerepel, hogy jövőre a hittanos táborosokkal közösen készülnek majd a zárónapra, melyre a szülőket is meghívják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában