Uzdért Egyesület

2018.10.16. 16:20

November 15-ig várnak tárgyakat

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az Uzdért Egyesület és az Uzdi Diákok Baráti Társasága egyik legfontosabb feladatának tartja a volt igazgató, Renkecz József által évtizedeken keresztül gyűjtött, gondozott helytörténeti, iskolatörténeti és úttörőtörténeti gyűjtemény helyzetének rendezését. A volt diákok a Wosinsky- múzeummal együttműködve hozzáfogtak a hányatott sorsú gyűjtemény tárgyainak rendbetételéhez, és tevékenyen részt vesznek volt iskolájuk, a jelenlegi ifjúsági szálló, tetőterében kialakítandó kiállítási hely létrehozásában.

A gyűjtemény gazdagítása érdekében megkezdték az egykori falujukkal kapcsolatos dokumentumok, tárgyak felkutatását, gyűjtését. Azt kérik a felajánlóktól, hogy a fényképeket, iratokat, különböző használati tárgyakat bocsássák a létrehozandó gyűjtemény.

Ezekről másolatot készítenek, az eredeti példányokat visszaadják. A gyűjtemény céljára átadott kiállítási tárgyakon feltüntetik az adományozó nevét. A gyűjteménnyel kapcsolatos koordinációt Bábelné Varjas Márta és Sátor Géza végzi, november 15-ig várják a felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában