életmód

2018.12.06. 11:30

Borultak a családi rendek, hierarchiák

A családokban és a férfi-női viszonyokban felborult hierarchiák okozta problémákkal küszködnek a legtöbben. A gyerekek nem fogadják el szüleiket, a nők nem akarják elismerni a férfiakat. Az állandósult rendezetlen kapcsolatok, lelki vívódások és meg nem értettségek jellemzik a spiritualitáshoz, az alternatív terápiákhoz fordulókat.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jack Frog

Kis Tahi Mária tizenkét éve foglalkozik családfelállítással, asztrológiai születési képlet elemzéssel és egyéb spirituális, ezoterikus terápiákkal. Tapasztalatai szerint a legtöbb probléma abból adódik, hogy az emberek nem fogadják el a sorsukat. Valami olyasmiről van szó, mint amikor a GPS-be beütjük a címet, ahova el szeretnénk jutni, majd megkapva az útvonaltervet, felülírjuk, és szabad akaratunkat szem előtt tartva inkább másik utat választunk. Ilyenkor elképzelhető, hogy visszafele halad az egyén, és közbejön egy-két komolyabb vargabetű, amíg újra célja felé képes indulni.

– Nem lehet elszakadni születésünk képleteitől, családi, baráti kapcsolatainktól, élethelyzeteinktől, körülményeinktől – mondta lapunknak Kis Tahi Mária, aki szerint tudomásul kell venni, hogy ha egy teljesen új életet szeretnénk magunknak – például gazdagságra, elismerésre, gyors karrierre vágyunk –, és ki szeretnénk törni onnan, ahova születtünk, készülnünk kell arra, hogy az új helyzet rendezetlenséget hoz magával, pláne, ha például szüleinkkel, testvéreinkkel, barátainkkal való kapcsolataink nem állnak biztos lábakon.

Kis Tahi Mária. Fotó: Beküldött kép

– Tolna megyében például a legnagyobb probléma, hogy felborultak a családokban a férfi-női energiák, a szülő-gyerek viszonyok. A nő nem tiszteli a férfit, nem akarja elfogadni, hogy hierarchiában mellette áll, a férfi nem tud felnézni a nőre, nem képes elégedettséget érezni, a gyerek okosabbnak hiszi magát a szüleinél, a szülőnek pedig nehéz megbirkóznia azzal, hogy sok esetben nem is ismeri a gyerekét és annak problémáit – mondta Kis Tahi Mária, akihez sok fiatal is jár, de van idősebb kliense is.

Jellemző a stressz, a már említett párkapcsolati és családi problémák, valamint sokan szeretnék tudni, hogy bízhatnak-e párjukban. Nagy számban fordul elő a féltékenység, a megcsalástól való félelem, amely mögött sok esetben önbizalomhiány áll. Legtöbben nem hajlandóak szembenézni a helyzetükkel, nem vállalnak felelősséget, a gyökerek pedig nem a mostban, hanem a múltban keresendők. Előző életek, karmikus kapcsolatok, generációs problémák mind-mind előkerülhetnek, ha feltárulnak egy-egy helyzet rejtett titkai. Kis Tahi Mária pályája során számtalan ilyen esettel találkozott.

– Az egyik családállítás során például kiderült, hogy a segítségkérőnek a nevelt gyermekét korábbi családja bántalmazta, vagy egy másiknál például, hogy akit a nagypapájának hisz, nem a vér szerinti nagyapja. Vagy: egy folyamatos csípőfájdalom feloldására kértek tőlem családállítást. Kiderült, a probléma gyökerében az áll, hogy az illető édesapjának az egyik ősét keresztre feszítették, tűzön elégették, és ezt a fájdalmat hordozza családjának generációja. Nem olyan régen találkoztam a hozzám fordulóval, aki elmondta, hogy megszűnt a csípőjében a fájdalom. A legtöbb betegség mögött lelki eredetű problémák vannak – mondta a terapeuta.

Kerekes székből állt újra lábra

Kis Tahi Mária soha nem gondolta volna, hogy ezen a területen fog dolgozni. Hétköznapi életet élt, ám megromlott az egészségi állapota, és az orvosok – sok-sok komoly műtét után – közölték vele, egy öröklött, vele született betegség miatt el kell fogadnia, hogy kerekes székbe kerül. Vagy pedig el kell kezdenie hinni a csodákban. Az utóbbit választotta. Megismerkedett a reikivel, az asztrológiával, a kineziológiával, és felfedezte, hogy az élet jóval mélyebb összefüggésekben létezik, mint amit sokan ismernek. A terapeuta születési rendellenességgel jött a világra. A lába egy részében lévő ízületi deformitás, izomgyengeség miatt három hónapos korától 18 éves koráig összesen 14 operáción esett át. Az állapota fizikálisan nem javult, de egy olyan fajta katarzist élt meg, amely nem engedte, hogy kerekes székes legyen. Az életét azóta másokat segítve éli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában