Ne égess!

2018.12.07. 16:20

Rajzolják le, fessék meg, mire lenne igényük

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

Ne égess! címmel ismét rajz- és irodalmi pályázatot hirdetett a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma általános iskolás tanulók számára. Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az idei mottó: „Az én tűzoltó múzeumom.” A rajzpályázatot két korcsoportban, alsó- és felső tagozatos diákoknak írták ki. Tőlük olyan alkotásokat várnak, amelyek azt ábrázolják, mi fontos a gyerekek számára a múzeum gyűjteményéből, és ha rajtuk múlna, hogyan alakítanák ki, mivel rendeznék be a múzeumi termeket.

Az A4-es, vagy A3-as méretben készített pályamű készülhet ceruzával, filccel, festékkel, bármilyen technikával, de ragasztott vagy 3D-s képet is beküldhetnek. Újdonság, hogy az iskolások kisplasztikákkal, érmékkel, dísztárgyakkal is pályázhatnak.

A felső tagozatos diákoknak szól az irodalmi pályázat, a mottó ugyanaz, mint a rajzpályázat esetében. Az írások ne legyenek hosszabbak három oldalnál. Az alkotásokat 2019. január 25-ig kell eljuttatni a készítő, az iskola, az osztály és a felkészítő megjelölésével a Katasztrófavédelem Központi Múzeum 1105 Budapest, Martinovics tér 12. címre. A kiemelkedő pályaművekből – az előző évekhez hasonlóan – a múzeum kiállítást rendez. Az eredményeket február végén hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában