Száraz Zoltán ellen döntött a Kúria, a Perczel Kerti Piknik nem az ő rendezvényük volt

Kimondta a Kúria, hogy Száraz Zoltán, az Őszintén Egyesület bonyhádi polgármesterjelöltje megtévesztette a választókat. Az ügy előzménye, hogy Száraz egy önkormányzati szervezésű programot próbált kampányeseménynek használni.

Teol.hu

Száraz Zoltán átverte a bonyhádiakat (Beküldött kép)

A Kúria határozatának szövegében mások mellett ez olvasható:

– A facebook oldalon tett bejegyzésében, mint polgármesterjelölt, úgy hirdette a Bonyhád Város Önkormányzata által szervezett rendezvényt, mintha az az Őszintén Egyesület rendezvénye lenne, amelyre az Egyesület várja a bonyhádiak mellett az Őszinte Egyesület tagjait és szimpatizánsait. Ezzel a kérelmező megtévesztette a választópolgárokat. 

Vagyis Száraz Zoltán a saját maguk által szervezett eseményként próbált bemutatni egy városi szervezésű rendezvényt.

Most már hivatalos: Száraz Zoltán átverte a bonyhádiakat akkor, amikor egy önkormányzati területen megtartott városi programot – a Perczel Kerti Pikniket – próbált kampányeseménykét beállítani a Facebookon. Száraz Zoltán azóta sem távolította el a bejegyzését, annak ellenére, hogy a helyi és a Területi Választási Bizottság is kimondta – a Kúria előtt –, hogy Száraz ebben valótlanságot állított.

Száraz egyébként a rendelkezésére álló valamennyi jogorvoslati eljárást megpróbálta kihasználni, ám mindenhol falakba ütközött. A szakértők szerint ugyanis nyilvánvaló volt, hogy kampányeseményként próbál használni egy olyan programot, aminek a szervezéséhez, és lebonyolításához neki és az által képviselt egyesületnek semmi köze nincs.

A bonyhádihoz kísértetiesen hasonló ügy robbant ki Szekszárdon is, ahol Bomba Gáborról mondta ki a Kúria, hogy nem mondott igazat az interneten egy városi kerékpáros fórummal kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában