életmód

2019.02.11. 12:30

Jégen siklik a kakasdi jegyző

Szokatlan hobbija van a kakasdi jegyzőnek; a fárasztó szellemi munka után nagyon igényli a sportot.

Wessely Gábor

Fotó: Beküldött fotó

Tenisz, golf, horgászat, vadászat, bélyeg- és éremgyűjtés. Ilyesfajta szabad­idős tevékenységeket képzelünk el, ha egy jegyzőről van szó. Ám Kakasd jegyzője, dr. Dobai Sándor jégkorongozik. Azt mondja: nagyon jó érzés fizikailag kifáradni a nem kevésbé fárasztó szellemi munka után. Szekszárdon kispályán, Dunaújvárosban nagypályán játszik amatőr csapatokban hátvédként.

Erdélyből települt át Magyarországra, 1992-ben, huszonhárom évesen. Házasságot kötött, családjával Tolnán él. Ahol felnőtt, Gyergyóban, minden faluban volt hokicsapat, természetes jégen rendeztek meccseket. Az új közegbe való beilleszkedés sok időt és energiát igényelt, úgyhogy csak harmincnyolc évesen húzott ismét korcsolyát. Szekszárdon a Totyogó Kacsák csapatát erősíti, számos kupát nyertek már, főként bajai bajnokságokon. A dunaújvárosi gárdával messzebbre is járnak. Megalapították a Déli Amatőr Hoki Ligát, melynek tagja a helyieken kívül egy bajai, egy kiskőrösi, egy szegedi, egy szabadkai és egy csíkszeredai csapat; Szabadkán is fognak játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában