a sasok földjén

2019.09.06. 15:15

A motorosok rakival koccintottak az albán–magyar barátságra

Szeri Árpád

Forrás: Beküldött kép

Egy autó, öt motor, hat ország, hét nap, nyolc személy és 2300 kilométer. Így lehetne számokkal érzékeltetni azt a felfedezőutat, melynek augusztus végén részese volt Kancsár J. Zsolt. A szekszárdi túramotoros, társaival együtt, ez alkalommal a Balkán felé vette az irányt.

– A legfontosabb célállomást most Albánia, a sasok földje jelentette – mondta Kancsár J. Zsolt. – Élnek bennünk bizonyos beidegződések ennek az országnak az elmaradottságáról. De a tapasztalat felülírta ezeket az előítéleteket. A létező utak jó minőségűek, a hálózat viszont hiányos, a közlekedés pedig időnként zűrzavaros. Ennek ellenére minden betervezett helyszínre baleset nélkül eljutottunk, bár néha kerülgetnünk kellett az aszfalton terelt kecske- és tehéncsordákat.

A táj vadregényes, a tenger kristálytiszta, a boltokban európai szintű a kínálat. A helyiek vendégszeretőek, ahol csak kapcsolatba kerültünk velük, kisvártatva előkerült a jellegzetes albán gyümölcspálinka, a raki... Amit természetesen csakis a nap végével, a motorozás befejeztével fogyasztott a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában